Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine kazandırılan  Pediatrik kullanımlı, yeni robotik yürütme cihazının hizmete başlaması sebebiyle bir açılış gerçekleştirildi.

Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine kazandırılan 2 adet Pediatrik kullanımlı, yeni robotik yürütme cihazının açılış kurdelesini çok sayıda Hasta çocuklar kesti.

Açılışta konuşan 
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet ÇÖMÇE; Nevşehir Kozaklı FTR Hastanemizde Yeni alınan Pediatrik kullanımlı Robotik Yürüme Cihazımız Çocuk Hastalarımızın hizmetine girmiştir hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

Açılış törenine Kozaklı İlçe Kaymakamı Kemal DURU, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet ÇÖMÇE, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin GÜVEN ve Kozaklı İlçe Fizik Tedavi Hasnesi Başhekimi Atikullah GHİASEE'nin yanı sıra pek çok sayıda hasta ve hasta refakatçisi de katılım sağladı.


Artık hastalar dimdik ayakta duracak!

"Felçli hastalar robot sayesinde yürüyecek..."

Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine kazandırılan Pediatrik kullanımlı, yeni robotik yürütme cihazı tüm hastalara büyük umut olarak hizmete girmiş oldu.

Nevşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hizmet vermekte olan bir adet yetişkin robotik yürüme cihazı bulunmaktaydı. Ancak hastaneye talebin çok fazla olması ve çocuk hastaların da hastanede tedavi görme talepleri üzerine Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin talebi ve girişimleri ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde kullanılmak üzere ikinci robotik yürüme cihazını gönderilmişti.

Robogait ile Felçli Çocuk Hastalarına Yeniden Yürüme Umudu Doğdu

Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe konu hakkında şu bilgileri verdi. “Yeni alınan robotik yürüme cihazının diğerinden ayıran en önemli özelliği hem Pediatrik hem de yetişkinler için kullanılabilir olması, bu cihazın gelmesi ile Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin Çocuk Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon yönünde ilk merhalesi atılmış oldu.

Yürüme yeteneğinin felç, omurilik ya da beyin hasarı, nörolojik veya ortopedik durumun bir sonucu olarak kaybı durumunda, kişiye yeniden yürüme yeteneğinin kazandırılması amaçlayan yerli teknoloji bu robot ile omurilikte sinir zedelenmesi olan hastalarda bu bağlantının başka sinir yolları ile tekrar bulunması ve yürümenin tekrar öğretilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca tek bir tane fizyoterapistin cihazın başında operatör olarak bulunması yeterlidir Hasta tekerlekli sandalye ile cihazın içerisine almıyor ve ayağa kaldırılıyor. Bacaklarına 4 tane motor bağlanıyor. Bu terapide omurilikte sinir zedelenmesi olan hastalarda bu bağlantının başka sinir yolları ile tekrar bulunması ve yürümenin öğretilmesi amaçlanıyor.

Hasta oyun oynayarak yürüyor

Hastanın karşısında bir ekran var. Bu ekranda bir avatar var ve hasta ile koordineli bir şekilde yürüyor. Motivasyonu artırmak için oyun da oynatılıyor bir yandan, örneğin hasta para topluyor. Görsel ve işitsel motivasyonun hastanın rehabilite edilmesinde önemli faydasının oynadığını gördük.” dedi.

ÇÖMÇE; Nevşehir Kozaklı FTR Hastanemizde Yeni alınan Pediatrik kullanımlı Robotik Yürüme Cihazımız Çocuk Hastalarımızın hizmetine girmiştir hayırlı ve uğurlu olsun dedi.