T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı ilaç Kullanımı Dairesi ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Nevşehir ili Akılcı İlaç Kullanımı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü toplantı Salonun da Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapıldı.

Toplantıya Prof. Dr. Ateş Kara ve Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay, Uzman Eczacı Mesil Aksoy, Nevşehir İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hakan Öcal, Müdürlük Yöneticileri, Doktorlar ve Eczacılar katıldı.

Açılış konuşmasını Nevşehir İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hakan Öcal yaptı.

Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı ilaç Kullanımı Dairesi Başkanı Uzman Eczacı Mesil Aksoy'u " Verilerle Antibiyotik Kullanımı “ başlıklı sunumu yaptı.

TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığa ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı , Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ateş Kara " Covid - 19 Pandemisin de Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Akılcı Yaklaşım" başlıklı sunumu yaptı.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Allerji ve İmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay’da  “Penisilin Alerjisi " başlıklı sunumunu yaptı.