Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun tüm ülke genelinde “Ben olsaydım” etiketi kullanılarak istişare çalıştayı yapılması kararı gereği, İlimizde 26-27 Nisan 2022 tarihlerinde Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı gerçekleştirildi. 

Nevşehir Valiliğinin başkanlığında ve İl Sağlık Müdürlüğünün sekretaryasında gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına toplumun her kesimini hitap eden temsilciler katıldı.  

27 Nisan Çarşamba günü Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Çalıştayın 2. Gününde yapılan çalışmaların sunumu yapıldı. 

Uyuşturu ile Mücadele Çalışmalarını, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Özcan, Gençlik Çalışmalarını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri, Kadın Çalışmalarını, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Öğr. Görevlisi Veysel Şirvan Çetin, Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Çalışmalarını Kapadokya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa Hoşoğlu Kama, Tütün ile Mücadele Çalışmalarını Kapadokya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Fazilet Canpolat, Alkol ile Mücadele Çalışmalarını Kapadokya Üniversitesinden Arş. Görevlisi Ece Esra Taşkın sundu. 

Uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı, toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği Çalıştay sona ererken İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Çalıştaya ilişkin kapanış değerlendirmesinin ardından iki gün süren “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına” katılan ve katkı sağlayanlara belgeleri takdim edildi. 

26-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Çalıştayın sonunda alınan kararlar, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bölge değerlendirme toplantılarında ele alınmak ve ulusal düzeyde yapılacak Bağımlılıkla Mücadele Şurasında değerlendirilmek üzere raporlandırılarak gönderileceği bildirildi. 

Çalıştay; katılımcıların “Ben Olsaydım” başlığı altında ilimize yönelik çözüm önerilerinin de bulunması ile sona erdi.