Nevşehir Devlet Hastanesinde görevli cildiye uzmanı Dr. Rıdvan Güneş, muayene olmak isteyen hasta ve hasta yakınının saldırısına uğrayarak darp edildi. Mağdur Doktor Güneş, baba ve oğlundan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Macit Yalçın konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; "03.12.2021 tarihinde cildiye uzmanımız poliklinikte hasta bakarken sıranın dolmasını bahane eden bir hasta ve yakını tarafından saldırıya uğramıştır. o gün 100 hastaya bakmak için sıra veren doktorumuza sıra alamadığı 101. hastaya bakamayacağını söylemesinden dolayı "sizleri boşuna dövmüyorlar diye" çirkin bir ifadede bulunulmuş ve kendisi darp edilmiştir. Yaşanan bu çirkin olayı hastane yönetimi ve sağlık çalışanları olarak şiddetle kınıyoruz.

Mesleği şifa dağıtmak olan ve her türlü özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetinin her türlüsünü lanetliyoruz. Bir yandan tüm sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için gayret eden ve diğer yandan COVİD 19 salgını ile mücadele etmeye devam eden, kendi canını ortaya koyan ve sevdiklerinden fedakarlık eden sağlık camiamıza gerek bu şekilde yapılan fiziksel saldırılar, gerekse çeşitli haber siteleri ve sosyal medya hesaplarından yapılan haksız ve asılsız iddialar bizleri son derece üzmektedir. Bu ve bunun gibi tatsız olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Doktor arkadaşımıza geçmiş olsun diyor olayın ve y sorumluların hakkettikleri cezayı almaları konusunda gerekli tüm yasal işlemelerin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.