Nevşehir'de Corona virüsü kolonya ve etil alkol satışlarını patlattı; maske stokları tükendi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gece düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de ilk kez corona virüsü görüldüğünü açıklamasının ardından kolonya ve etil alkol satışında artış yaşandı. Maske stokları tükendi! 

Çin’de yaşanan ve daha sonra 105 ülkeye yayılarak tüm Dünyayı adeta tehdit eden Corona virüsünün en son Türkiye'de görünmesi ile birlikte ilimiz Nevşehir'de de vatandaşlar tedbir amaçlı maske almak için eczanelere koştu.

‘Korona Virüsü’ nedeniyle Nevşehir'de vatandaşlar tedbir amaçlı maske almaya yöneldi. Fakat eczanelerde maske bulamayan vatandaşlar büyük şok yaşadılar.

Maske yok. Fiyatlar uçuk... Depolarda belki tek tük kalmış olabilir.

FİB Haber Merkezi ekibimiz Nevşehir il merkezinde bulunan eczaneleri gezerek maske istedi. Fakat eczaneler maske kalmadığını son bir ay içerisinde maske taleplerinin artmasıyla ellerinde stok maskelerinde bittiğini söylediler. Özellikle Nevşehir'deki tüm eczanelerde bulunan maskelerin faiş fiyatlarla toplandığı belirtildi.

Bugün çok sayıda vatandaşın maske talebiyle eczanelere geldiğini ifade eden eczacılar depolarda da talep etmelerine rağmen maske bulamadıklarını ifade ettiler.

Artan talepler fiyatları biranda zirveye taşıdı...

Tek kat maskeler; 25 krş. iken piyasada 3-5 TL'den,
Üç kat olan maskeler 8 TL iken  piyasada 13-15 TL'den satıldı...
Yok olmasının sebebi büyük şirketler toplayarak yurt dışına gönderdiler. İç piyasaya yetmiyor.  Maskesiz kaldık…