Çin'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanlığı'nın 'Aşı Nakil Aracı' ile Nevşehir'de hastanelere dağıtıldı. Nevşehir il genelinde ki hastanelerde sağlık çalışanları aşılanmaya başladı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Ünlübay, Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından Çin'den gelen CoronaVac aşısını İl Sağlık Müdürlüğü binası içindeki Aşı biriminde yaptıran Nevşehir de ilk isim oldu.

Ünlübay’ın ardından; Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğün de görevli aşı önceliği olan personeller aşı oldu.

İl Müdürü Ünlübay, "Aşı uygulamada ve uygulama hızında da tüm dünyaya örnek olacağız. Gerçekten bugün heyecanlıyız. Biliyorsunuz aylarca mücadele etmiş olduğumuz bu virüste tünelin sonunda ışık görüldü. Bu ilk aşıyı olacağız. Allah izin verirse tüm ülke olarak şehrimiz olarak bu virüsten kurtulmanın ilk aşamasını başlatmış olacağız. Biliyorsunuz sağlık camiamız bugüne kadar canla başla mücadele etti. İnşallah bugün ve bugünden sonra göreceksiniz ki aşılama işinde de tüm dünyaya örnek bir camia olduğumuzu Covid-19 ile mücadelede gösterdiğimiz gibi aşılama ve aşılama hızında da göstereceğiz. Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizerken, "Bu hastalıktan korunmak ve normal, eski hayatımıza dönmek için aşı olmamız gerekiyor" Ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Nevşehir Özel Kapadokya Hastanesinde sağlık çalışanlarının ilk doz Covid aşılamaları tamamlandı...

Öte yandan Sağlık çalışanlarının randevu alarak, katıldığı çalışmada Özel Kapadokya Hastanesi'nde ilk aşı, Başhekim Başhekimi Op. Dr. Fatih Yakut'a yapıldı. E-Nabız üzerinden randevu alan Op. Dr. Fatih Yakut'a Sinovac aşısının ilk fazı gerçekleştirildi. Aşı ile ilk toplumsal bağışıklanma adımının atıldığını söyleyen Op. Dr. Fatih Yakut, “Korona virüsün bu aşılama ile ortadan kalkacağına inanıyorum. Aşılama ile toplumsal bağışıklama yolunda ilk atımı atacağız. Öncelikle Hastanemiz sağlık personelimizden başlayıp, diğer 65 yaş üzeri ve risk gruplarını aşılayarak, peyder pey normal hayata dönüş için gerekli adımları atmış olacağız.  İnşallah bu kötü hastalık ile ilgili de mücadelede önemli bir aşamaya geçmiş olacağız." dedi.

Özel Versa Hastanesi’nde ilk Covid aşıları uygulandı

Nevşehir Özel Versa Hastanesinde sağlık çalışanlarına Çin'den gelen Covid-19 aşılarının ilk uygulaması yapıldı. 

Nevşehir Tabip Odası Başkanı ve Özel Versa Hastanesi KBB Doktoru Uzm. Dr Ferhat Korkmaz'da Covıd Aşısı olmasının ardından yaptığı açıklamasında; "Bir pandemi ile karşı karşıya olduğumuz için, mutasyona uğradığı ve daha fazla kişiye bulaşma riski olduğu için uzun dönem güvenlik verilerini bekleyip aşıların kullanılması gibi bir şansımız yok. Faz 2 , Faz 3 çalışmalarındaki verilere bakarak, kabaca ciddi bir yan etki olmadığı görüldükten sonra bu aşıların kullanılması bilimsel olarak tam da yapılması gereken şey. En kötü aşı, en iyi koronavirüs hastalığından iyidir. O yüzden aşı olmak gerekir." dedi.

İlk aşamada sağlık çalışanları ile başlayan aşılama Nevşehir'de , 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. Yaşlı ve engelli evlerinde aşı uygulama odası olanlar kendi kurumlarında, olmayanlara da mobil ekipler aşıyı uygulayacak.

Öte yandan, son 6 ayda koronavirüs geçirenler aşı olmayacaklar.