Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez Yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı başladı.

Nevşehir Devlet Hastanesinde Bir İlk; "Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başlatıldı."

Yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı açılması için gerekli düzenlemeler yapılarak Sağlık Bakanlığından gerekli onaylar alındı ve Nevşehir Devlet Hastanesinde yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programının ilki başlatıldı.

İlimiz Nevşehir'deki devlet ve özel hastanelerin yanı sıra çevre illerden gelen kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan ve oldukça yoğun bir teorik ve pratik eğitim içeriğine sahip program toplam 6 hafta sürecektir. Program sonunda katılımcılara Sağlık Bakanlığı tarafından yoğun bakım hemşireliği sertifikası verilecektir.

Kursiyerler, eğitimciler, hastane çalışanları ve hastane idarecilerinin katıldığı açılış programında hastane başhekimi Uzm.Dr. Macit YALÇIN şunlara değindi.

“Yönetim olarak göreve başladığımız ilk günden beri hastanemizde bir dizi yenlikler başlattık. Gerek fiziksel olarak gerekse sağlık hizmeti sunumu noktasında pek çok yeniliğe imza attık. Bundan sonra da hastanemizi daha ileriye taşımak için pek çok yeniliği hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bunlar arasından bugün ilkini başlatacağımız sertifikalı eğitim programları yer almaktadır. Amacımız hastanemizi modern bir hastane ve hatta bir eğitim araştırma hastanesi düzeyine getirmektir.

Yoğun bakımlar modern sağlık sisteminin önemli unsurlarından biridir. Özellikle son yıllarda mücadele ettiğimiz salgın hastalık bizlere yoğun bakımların ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Nevşehir Devlet Hastanesi 69’u erişkin 30’u çocuk ve yenidoğan yoğun bakım yatağı ile tabelasında eğitim araştırma hastanesi yazan pek çok sağlık kurumundan daha üst düzey bir yoğun bakım hizmeti sunmaktadır. Bu gün açtığımız bu kurs ile yoğun bakım alanında edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi kursiyerlerimize aktarmayı hedeflemekteyiz.

Yoğun bakımların başarısında şüphesiz en büyük paya sahip unsur yoğun bakım hemşireleridir. Hemşirelik mesleği özveri isteyen bir meslektir. Hemşireler arasında yoğun bakım hemşireleri ise ayrı bir yere sahiptir. Kritik hastanın takip ve tedavisinde son derece donanımlı hemşirelere ihtiyaç vardır. Bu bağlamda hastanemiz oldukça donanımlı ve özveri ile çalışan yoğun bakım hemşirelerine sahiptir. Özellikle pandemi döneminde insanüstü bir çaba ve gayretle, tabiri caizse evlatların anne babalarını terk ettiği bir dönemde tüm risk ve iş yüküne rağmen fedakârca hizmet etmişlerdir. Emekleri takdire şayandır. Buradan hepsine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bugünün vesilesi ile pandemi döneminde kaybettiğimiz sağlık çalışanı arkadaşlarımızı da rahmetle ve minnetle anmak istiyorum. Tüm eğitici ve kursiyerlerimize verimli bir eğitim dönemi diliyorum”