Konu hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Yücel Şal, "Her yıl Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlğü tarafından oluşturulan bağımsız bir ekibin yaptığı 27/10/2016 tarihinde yapılan Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri’nde hastanın hastaneye girişinden itibaren aldığı hizmetin kayıt altına alınması, hastaya kaliteli hizmet sunulması, hasta ve çalışan güvenliği standartlarına hastanede ne kadar uyulduğu gibi konular değerlendirilmekte ve her bölüm kendi standartları çerçevesinde puanlamaya tabi tutulmaktadır" dedi.

Hastane Yöneticisi 
Şal yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Sağlık ,hayati önem taşıyan hizmetlerin verildiği bir alan olup bu alanda tıbbi hizmeti tam ve eksiksiz vermek çok önemlidir. Nevşehir Devlet Hastanesi Kurumumuz her gecen gün sunduğu sağlık hizmetini geliştirme ve kalitesini artırmaya yönelik gayret göstermektedir. Kurumların kalite düzeylerinin belirlendiği Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri’nde Hastanemizin 87.92 puan alarak değerlendirmeyi başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Alınan puan sunulan her alandaki hizmetin standardını ölçtüğünden, tüm sağlık personelimizin başarısıdır. Hastanemiz sağlık personeli ve Kalite Birimini kutluyor ve tebrik ediyorum.

Saygılarımla..
Dr. Yücel ŞAL
Hastane Yöneticisi

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Yücel Şal ile Hastane İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Erhan Çınar ve ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.