Nevşehir Devlet Hastanesi yenilenmeye devam ediyor...

Nevşehir Devlet Hastanesinde Endoskopi Ünitesi yenilendi

Nevşehir Devlet Hastanesi'nde anestezi ile (uyutularak) endoskopi ve kolonoskopi işlemleri yapılmaya başlandı**

Geçmişte bir odada hizmet veren endoskopi ünitesi kapatılarak yerine geniş ve ferah bir endoskopi-kolonoskopi işlem odası, bir adet ERCP işlem odası, 2 adet işlem sonrası derlenme ve bekleme odası, hasta giyinme odası ve tuvaleti, ferah bekleme salonu, depo ve personel dinlenme odalarından oluşan modern bir ünite faaliyete açıldı. Yeni açılan ünitede yeni ekipman ve personel takviyesi ile haftanın beş günü endoskopi- kolonoskopi işlemleri gerçekleştirmektedir. Bu işlemler sırasında hastaların acı çekmemeleri ve rahat etmeleri için anestezi uzmanı gözetiminde anestezi uygulamalarına başlanmıştır. Özel sağlık kuruluşlarında ek ücret ödenerek alınan bu hizmeti halkımıza en iyi şekilde sunmak için gerekli tüm altı yapı ve personel planlaması yapılmıştır.

Nevşehir Devlet Hastanesinde Yeni Patoloji Laboratuvarı Kuruldu

Artan cerrahi işlemler ve biyopsiler nedeniyle yoğun bir şekilde çalışan patoloji laboratuvarının imkanlarının yetersiz kalması üzerine daha iyi hizmet verebilmesi ve personelin çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla hastanemize yeni bir patoloji laboratuvarı kuruldu. Hastalardan alınan doku örneklerinin en kısa sürede ve en doğru şekilde raporlanması için gerekli teknik donanım ve personel planlaması yapıldı. Oluşturulan patoloji arşivi sayesinde hastaların geçmiş dönemde alınan patoloji örneklerine kolaylıkla ulaşmalarını sağlayacak imkan sağlanmış oldu.

Merkezi laboratuvar içerisinde yeni Kan Tranfüzyon Merkezi Kuruldu**

Hastalarımızın ihtiyacı olan her türlü kan ve kan ürününün en kısa sürede temini için en üstü düzeyde hizmet verecek kan transfüzyon merkezimiz fiziksel şartlarında yapılan iyileştirme ile hizmet vermeye devam etmektedir.

3 Basamak Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi Yenilendi**

Pandeminin başından beri Covid 19 hastalığından etkilenen hastalara kesintisiz yoğun bakım hizmetinin sunulduğu 14 yataklı Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinin hasta bölmeleri yenilendi ve bozulan tüm kapıları değiştirildi.

Sağlık Kurulu Yenilendi

Hastanemiz bünyesinde hizmet veren ve kısıtlı alana sahip olan sağlık kurulu yenilenerek hizmet kalitesini artırdı.

Yeni sağlık kurulumuz sağlık kurulu raporları için başvuran engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın daha rahat bekleyebilecekleri bir bekleme salonu, kayıt işlemlerinin hızlı ve daha sakin bir ortamda yapılacağı bir kayıt bölümü, her türlü evrakın saklanıp ihtiyaç halinde kolaylıkla temin edilebileceği bir arşiv odası ve toplantıların yapılacağı ferah bir toplantı salonu ile hastalarımıza hizmete açıldı.

Pandemi nedeniyle kısıtlanan hasta sayılarından dolayı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ve uzun süre beklememesi için haftanın üç günü olacak şekilde sağlık kurulu yapılması planlanmıştır.