Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Fatma Nur Güner, Nevşehir'de Fizyohand Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde hizmetinizde...

Fonksiyonel Tıp temel olarak kronik inflamatuar hastalıklar ile ilgilenir.

-Otoimmün hastalıklar; Sedef, Multipl Skleroz(MS), Romatoid Artrit, Haşimato Tiroidi vb. hastalıklar...
-Bağırsak hastalıkları; İrritabl Bağırsak Sendromu, Ülseratif Kolit, Chron, sibo, gastrit, reflü, candida, kronik kabızlık...
-Metabolizma hastalıkları; İnsülin Direnci, Tip 2 Diyabet , Kronik Yorgunluk Sendromu, Fibromiyalji, Osteoporoz,
Depresyon
-Polikistik over
-Otizm 
-Alzheimer ve Parkinson
-Akne, Egzama, Vitiligo,dermatit türleri ve daha birçok rahatsızlığa uygun beslenme programı oluşturulur. 

Öncelikle belirtmek isterim ki Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni unvanı almak için 1 yıla yakın süren sınavlar ve ödevlerle dolu zorlu bir eğitimden geçiyoruz. Peki nedir bu Fonksiyonel Tıp?
Fonksiyonel Tıp, yaşam tarzınız, beslenmeniz ve genetik faktörleriniz göz önüne alınarak size özel olarak uygulanan bir tedavi yaklaşımıdır.
Vücudun metabolizmasını, hormon dengesini, hücre içi vitamin ve mineral düzeylerini göz önünde bulundurarak tedavi ve diyet planlaması yapar.
Tıp organ ile ilgilenirken fonksiyonel tıp organizmaya kadar inceler. Yani hastalığınız genetik, konu kapanmıştır demez. Hastalığınız genetik fakat kök neden nedir bunu bulup genetik olan hastalığınızı semptomsuz yaşamanızı sağlar, kronik hastalıklarda belirgin bir iyileşme ve yaşam kalitesinde yükselme sağlamaktadır. 

Beslenme; klasik tıp akımının aksine tedaviye yardımcı bir araç olarak değil, tedavi sürecinin kendisi olarak görülmektedir. Bu nedenle fonksiyonel tıpta çoğunlukla yoğun beslenme biyokimyası, besinlerin vücuttaki davranışı, bağırsaklar, mikrobiyata, vitamin mineraller ve gıdaların hastalıklarla ilişkisi üzerinde durulur.
Fonksiyonel tıp diyetisyenliği bu akımın en önemli birimidir. Doğru besin kompozisyonunu hastanın yaşantısına göre hazırlamak ve bunu hastayla paylaşmak diyetisyenin görevidir. 

Eğer kök neden ortadan kaldırılırsa vücudun kendi kendini iyileştirebileceğini ortaya koyan bu yaklaşımın tedavi uygulamalarında klasik tedavilerin yanında, hayat tarzı değişiklikleri, beslenme ve besin destekleri, çevresel toksik yükün yönetimi ve stres yönetimi ön plana çıkar. 

Fonksiyonel Tıp'ın en güçlü silahlarından biri "Eliminasyon Diyeti"dir. Amaç sızdıran bağırsağı ve dolayısıyla otoimmün hastalıklara neden olduğu düşünülen bağırsak bariyerini tekrar onarmaktır.
Eliminasyon diyeti dışında SIBO, Kardiyometabolik beslenme, Low Fodmap gibi birçok beslenme modeli de barındırır. 

Fonksiyonel tıp diyetisyeni en başta sizde hastalık yaratabilecek besinleri bulmaya çalışır. Uygun eliminasyon diyetini uygulatır ve eksik gördüğü besin ögelerini yerine koymak için besin desteklerinden de faydalanir. 2-4 ay içinde son 20 yildir kanıksamış olduğunuz bazı durumların düzelmeye başladığını fark edebilirsiniz. Çoğu hastalıkta sadece yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri yeterli değildir. Sizin için hastalığı "TEDAVİ EDİCİ" nitelikte diyetin uygulanması ile kendinizde bir şeylerin düzelmeye başladığını fark edebilirsiniz. 

Bağırsak tipiniz nedir? Hangi besinlere ne gibi hassasiyetleriniz var? Hangi diyet daha hizli iyileşme sağlayabilir? Bu soruların cevapları fonksiyonel tıp diyetisyenlerinde bulabilirsiniz. 

Daha detaylı bilgi almak için bana aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz. 

Fizyohand Numara: 0 384 215 25 45
Gmail: [email protected]
Instagram: dyt.fatmanurtp