Nevşehir'de, Covid-19 aşılama çalışmalarına bu sabah başlandı. Aşıyı ilk yaptıran İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, kent genelinde tüm sağlık çalışanının aşılanacağını belirtti.

Çin’den Türkiye'ye getirilen koronavirüs aşılarının Nevşehir'de ilk uygulanmasına, sabah saat:10.00'da İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ile başladı. 

Nevşehir Özel Kapadokya Hastanesinde sağlık çalışanlarının ilk doz Covid aşılamaları tamamlandı... 

Öte yandan Sağlık çalışanlarının randevu alarak, katıldığı çalışmada Özel Kapadokya Hastanesi'nde ilk aşı, Başhekim Başhekimi Op. Dr. Fatih Yakut'a yapıldı. E-Nabız üzerinden randevu alan Op. Dr. Fatih Yakut'a Sinovac aşısının ilk fazı gerçekleştirildi. Aşı ile ilk toplumsal bağışıklanma adımının atıldığını söyleyen Op. Dr. Fatih Yakut, “Korona virüsün bu aşılama ile ortadan kalkacağına inanıyorum. Aşılama ile toplumsal bağışıklama yolunda ilk atımı atacağız. Öncelikle Hastanemiz sağlık personelimizden başlayıp, diğer 65 yaş üzeri ve risk gruplarını aşılayarak, peyder pey normal hayata dönüş için gerekli adımları atmış olacağız.  İnşallah bu kötü hastalık ile ilgili de mücadelede önemli bir aşamaya geçmiş olacağız." dedi.

İlk aşamada sağlık çalışanları ile başlayan aşılama Nevşehir'de , 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. Yaşlı ve engelli evlerinde aşı uygulama odası olanlar kendi kurumlarında, olmayanlara da mobil ekipler aşıyı uygulayacak.

Öte yandan, son 6 ayda koronavirüs geçirenler aşı olmayacaklar.