İnsan sağlığını koruma ve hasta olunca bunu tedavi etme mesleği olan hekimlik; dünya tarihinin en eski mesleklerinden birisidir. Gerek öğrenim süreci gerekse mesleğe başladıktan sonraki süreç olarak belki de en meşaggatli meslek grubudur. Kişinin en kıymetli serveti olan sağlık ve iyilik halinin idame ettirilmesinde diğer sağlık çalışanları ile beraber mesleğin tüm zorlularına rağmen büyük bir özveri ve azimle çalışmaktadır hekimler. Bizim mesleğimizin yazı kışı, sıcağı soğuğu, gecesi gündüzü yoktur. Ve bir hata ya da dikkatsizlik yapma şansımızda yoktur. Çünkü bedeli insan canı olur.
Bu kadar kutsal ve onurlu bir mesleği ifa ederken bizler, bazen zorluklarla da karşılaşmıyor değiliz. Özellikle son günlerde üzüntüyle izlediğimiz sağlık çalışanlarına kötü davranış ve şiddet görüntüleri hepimizi derinden üzmektedir. Bu tür davranışların ilerleyen günlerde azalarak son bulması ve hep birlikte huzurlu bir şekilde topluma sağlık hizmetine devam edebilmek en büyük arzumuzdur.
İnsan ve toplum sağlığı adına gecesini gündüzüne katan, sevdiklerinden ve ailelerinden fedakarlık ederek görevlerini yapan, bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceği bilinci ile hareket eden, aziz milletimize en kaliteli ve en güncel sağlık hizmetini vermek için  varını yoğunu ortaya koyan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart tıp bayramını kutlar; sağlıklı ve mutlu günler dilerim…

Dr. Hüseyin ERGÜN
Nevşehir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı