Nevşehir'e Koronavirüs aşıları geldi, yarından itibaren ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacak... 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk aşıyı canlı yayında oldu ve merakla beklenen açıklamasında; "Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacak" dedi.  

Covid-19 aşı uygulaması yarın başlıyor

Nevşehir'de gelen aşılar ilk olarak sağlıkçılara daha sonra huzurevi personeline vurulacak. Aşının vurulamasına yarından itibaren başlanması hedefleniyor. Kalan dozlarla 65 yaş üstünün aşılanmasına başlanacak. Aşı olanlardan rıza formu da alınacak.

Nevşehir'de "İlk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacak" 

Nevşehir'de İlk aşama sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. Yaşlı ve engelli evlerinde aşı uygulama odası olanlar kendi kurumlarında, olmayanlara da mobil ekipler aşıyı uygulayacak.

Edinilen biligilere göre, Nevşehir'de ilk etapta kamu ve özel sektörde çalışan sağlık personelleri isteğe göre aşılanacak. Daha sonra ise Nevşehir il genelinde bulunan huzurevindeki yaşlılar aşılanmaya başlayacak. Birinci partiden elde kalan aşılar risk grubunda bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar için kullanılmaya başlanacak.

Öte yandan, son 6 ayda koronavirüs geçirenler aşı olmayacaklar.