Nevşehirli Ünlü Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, HaberTürk'te katıldığı bir canlı yayında koronavirüs aşısı olmayanlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Zorunlu aşıyı bir kanunla uygulamaya koymak gerekir. Demokratik toplumda böyle bir dayatma yapılabilir mi diyebilirsiniz. Olağan bir dönemden geçiyoruz. Okullar kapandı. Niye keyfi mi? Bir çok meslek erbabı çok zor durumda. Bunu nasıl önleyebilirsin elbette şuanda tek çözüm AŞI... Aşı'nın %90 başarıya ulaştığı bir ortamda başka neyi tercih edebilirsiniz ki...  "

Mutlaka zorunlu aşı uygulamasının başlatılması gerektiğini belirten Şen, "Mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın." ifadelerini kullandı.

HaberTürk'te canlı yayına çıkan Nevşehirli ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, korona virüs sürecinde yaşanılanlara ve aşılama uygulamasına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

ŞEN'DEN HAPİS CEZASI ÖNERİSİ
Şen, aşı olmak istemeyen vatandaşlarla ilgili, "Zorunlu aşıyı çıkarırsın. Dersin ki kardeşim, tıbbi geçerli mazeretin olmamak kaydıyla eğer bu mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Bu gücün varsa uygularsın." ifadelerini kullandı.

"ASKER ZORUYLA EVE, İŞ YERİNE GİRİP YAPARSIN"
Şen, tepki çeken açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Benim sıram geldiyse, ben aşıya gitmediysem, haklı bir mazeretim yoksa, yaptırımın neyse tatbik edersin. O insanları aşıya mecbur edersin. Veya öyle bir günler olur ki, asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın. Bu hayat, her şey mümkün."

Şen'in sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem yarattı. Kullanıcılar duruma tepki gösterirken Twitter'da #HaddiniBilErsanŞen hashtag'ı kısa sürede TT oldu.

Ersan Şen kimdir?

Ersan Şen 16 Temmuz 1966 tarihinde Nevşehir'de dünyaya geldi.

Lise eğitimi için İstanbul'a gelene kadar çocukluğu ve gençliği Nevşehir, Avanos, Çalış Kasabası'nda geçen Şen, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden 1983 senesinde mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

1987 senesinde üniversite mezuniyetinin ardından, İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlayan Şen, yüksek lisansını 1989 senesinde Marmara Üniversitesi’nde yaptı.

1994 senesinde aynı üniversitede doktorasını yapan Şen, 1998 senesinde de doçent oIdu.

2004 seneinden bu yana profesör olarak görev yapmaktadır.

Aynı zamanda İstanbul Barosu’na kayıtlı avukatlık yapan Ersan Şen, Akademik yaşamını İstanbul Üniversitesi SiyasaI BiIgiIer FaküItesi’nde sürdürmektedir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı ve Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini de yürüten Şen, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Fakülte Kurulu Üyesi olarak da idari görevde bulunmuştur.

Aynı zamanda Türk Ceza Hukuku Derneği üyesidir.

Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanında akademik kariyere sahip olan Şen’in, bu alanlarda yazılmış birçok kitap, makale ve çevirisi mevcuttur.

Kaynak:Akit & Haber HaberTürk