Skolyoz omurganın sağ veya sol yana eğilmesi anlamına gelmektedir. Skolyoz hastalığıyla en çok 10-15 yaş arası çocuklarda karşılaşılır.
Bu nedenle bu yaştaki çocukları yakından izleyen anne ve babalar ile öğretmenlere erken tanı açısından önemli görevler düşmektedir. Hastalığın ilerlemesiyle hayati riskler oluşturabilen skolyoz hastalığının erken teşhisi tedavide çok büyük önem taşır.

Hastalığın ilerlemesiyle hayati riskler oluşturabilen skolyoz hastalığının erken teşhisi tedavide çok büyük önem taşır.Bazı belirtiler ise öğretmenler tarafından da kolaylıkla fark edilebilir.Öğretmenler, öğrencilerin sırada otururken bir omzu diğerinden farklı mı, yürürken bir tarafa eğilimli mi yürüyor, kalçası omuzlarla orantılı mı diye bakarak bile kısmen bir skolyoz taraması yapabilirler.

Anne ve baba çocuğunu soyup sırt bölgesinde önden, arkadan ve yandan bakmalıdır.Skolyoz olan çocukların omuz ya da kalça seviyeleri farklı olabilir.Bir omzu diğer omzundan yukarda ya da bel çukurluğu sağ ve sol tarafta farklı olabilir.Kürek kemiklerinde farklılık var mı gözlenmelidir.Herhangi bir şüpheli durumda; çocuğun ellerini aşağı doğru sarkıtıp gövdesini öne eğmesini isteyin.Eğildiğinde normal bir gövde kavitesi oluşmalıdır.Skolyoz olduğunda ise sağ veya sol tarafında tümsek oluşur.Aileler çoğu zaman bu tümseği yağ bezesi zannedebiliyor.Bu durum skolyozun belirtilerinden biridir.Bu belirtiye gibozite diyoruz.

Bu rahatsızlıkla karşı karşıya kaldığınızda bize danışabilirsiniz. Merkezimizde üç boyutlu skolyoz egzersizleri ve kraniosakral terapi ve doğru korseleme ile eğriliğin ilerlemesini durdurabilir, bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

FİZYOHAND MANUEL TERAPİ VE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ
15 TEMMUZ MAH. VEFA KÜÇÜK CAD. (KOPARAN CAMİ KARŞISI)126/A MERKEZ/NEVŞEHİR
(0384) 215 25 45

MERKEZİMİZDE NE GİBİ İŞLER YAPIYORUZ!!!
*Bel ve boyun fıtığına ameliyatsız çözüm
*Sporcu yaralanmaları(menisküs, ön çapraz bağ vb.)
*Diz ve kalça kireçlenmeleri
*Omuz ve sırt ağrıları
*Omurga eğriliği
*Kas yırtıkları
*Sinir sıkışmaları
*Romatizmal ağrılar(romatoid artrit, fibromiyalji vb.)
*Ms,Parkinson,inme gibi nörolojik hastalıklarda da hizmet veriyor.
*Fizyohand Manuel Terapi Merkezi bölgedeki tek Osteopati tedavisi ile de farklı problemlere çözüm sunuyor. Osteopati ;problemi sadece ağrı olan bölgede aramaz. Ağrının kaynağını tespit ederek sorunu çözmeye çalışır.Bu anlamda vücudu bütün olarak ele alıp ona göre tedavinin planlanmasını yapar.
* Migren ve gerilim tipi baş ağrısı, vertigo(baş dönmesi), uyku bozuklukları(uyku apnesi), sindirim sistemi rahatsızlıkları (kabızlık,hazımsızlık,reflü) da tedavi ediliyor.
* Fizyohand Manuel Terapi ve Sağlıklı Yaşam Merkezi bayanlara özel bireysel (reformer)aletli pilates, mat pilates, aerobik salonları ile bayanların doğru ve uzman kişiler eşliğinde bireysel ve grup sporların yaptırılmasını sağlamakta ve buna ek olarak diyetisyen hizmetiyle kilo problemlerinizi kontrol altına almanızda size yardımcı olmaktadır.
Ağrısız ve Sağlıklı Bir Yaşam İçin …

FİZYOHAND MANUEL TERAPİ VE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ
15 TEMMUZ MAH. VEFA KÜÇÜK CAD. (KOPARAN CAMİ KARŞISI)126/A MERKEZ/NEVŞEHİR
(0384) 215 25 45