Nevşehirli olmak ve Nevşehir’e hizmet edebilmek her er kişinin işi olmasa gerek. Memleketine ve insanına layık olmak herkese nasip olmaz.İşte Nevşehir in en büyük geleceği ve kaderi olarak gösterilen Nevşehir Üniversitesinin hayaldan hayata geçmesinde maddi ve manevi büyük emeği geçen,İstanbul Nevşehirliler Derneğinin Onursal Başkanı Nevşehirli Hayırsever İş Adamı Sayın Dr.Doğan Birgül’ün biricik kızı Refika Birgül FİB Haber Merkezinin bu günkü konuğu oldu.

1998 Robert Kolej mezunu olan Refika Birgül, 2002 yılında Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. London Business School’da liderlik eğitimi aldı. İf İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali ve Rock and Coke gibi festivallerde çalıştı. Özel Doğan Hastanesi’nde İletişim ve Pazarlama Direktörlüğü yapan Refika, halen hastanenin yönetim kurulu üyesi. “Refika’nın Mutfağı / Cooking New Istanbul Style” adlı bir kitabı var, Hürriyet Gazetesi Cumartesi ekinde Refika”nın Mutfağı adlı köşesinde yemek yazıları yazıyor.

 

Refika yemek yapmaya, boyu ocak seviyesindeyken tüm aileye kahve yaparak başladı. Abisi Tolga ona günbegün iştah bulaştırdı. Zengin Akdeniz mutfağını teyze ve dayılarından, lezzetli İç Anadolu mutfağını ise dede, hala ve yengelerinden öğrendi. En sevdiklerini görmeye gittiği Londra’da damak zevki iyice gelişti. Hep daha farklısını arar oldu, daha farklısı bulamayınca da kendi yapmak istedi. Sevgiyle yapılan yemeğin hem vücudu hem ruhu iyileştirebileceğine inanarak gece uykularından yeni yeni tariflerle uyandı. Mutfakta deneyler yaptı, nefes aldı, matematik sevdasıyla yemeklerin algoritmasını çıkarmaya uğraştı.

 

Refika mutfak tutkusunu yazıya dökerken tariflerinde hem yaratıcılığı hem de unutulan yerel malzemeleri başrolde oynatmak istemişti. Refika’nın Mutfağı’nın 2010 yılında yayımlanmasından kısa süre sonra Hürriyet’in Cumartesi ekinde yemek yazarlığı yapmaya başladı. O gün bugündür yeni tariflerini ve yemek kültürümüzle ilgili yazılarını her hafta okurlarıyla paylaşıyor. Bugünlerde ise Simotas Binası’nda mutfak deneyleri yapmayı sürdürüyor ve her Pazar NTV ekranlarında yayınlanan Mucize Lezzetler programını hazırlıyor…
FİB Haber Merkezi olarak anne tarafından Yavru Vatan Kıbrıs Baba tarafından anadolunun Cennet köşesi Nevşehir Kozaklı lı olan ve Hepimiz Doğan 1 Gül'üz sloganının haklı ismi Hayırsever İş Adamı Dr.Doğan Birgül'ün Kızı Refika Birgül'ün leziz Yemek tarifleri kitabını almayı tavsiye ediyoruz.

http://www.refikaninmutfagi.com