Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Nevşehir’deki sağlık çalışanlarının büyük bir sabırsızlıkla kreş yapımını beklediklerini söyledi.
Nevşehir’de mevcut devlet hastanesine ek bina yapımı konusunda ve ağız diş sağlığı merkezine yeni müstakil bina yapımı konusunda herhangi bir gelişmenin yaşanmamasını da eleştiren Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Nevşehir il merkezindeki sağlık çalışanlarının kreş yapılarak hizmete açılmasını büyük bir sabırsızlık içerisinde beklediklerini belirtti.
Çetin, “İlimizde mevcut hastaneye ek bina yapımı konusunda herhangi bir gelişme yok. Öte yandan ağız ve diş sağlık merkezine de yeni bina yapımı konusunda da ciddi bir gelişmenin olmadığını görüyoruz. Sağlık yatırımları konusunda son dönemlerde Nevşehir’in iyi bir durumda olmadığını görmek mümkün. Ancak Nevşehir’de sağlık hizmeti veren 2 bine yakın sağlık çalışanımızın asıl beklentisi bir kreş yapılarak hizmete açılması. Bu konu sağlık çalışanlarımızın öncelikleri arasında. Konuyla ilgili sağlık il müdürlüğü yetkililerinin gerekeni bir an önce yapmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.