Sağlık Bakanlığında görev yapan en üst kademeden en alt kademeye kadar bütün yöneticilerin görevlerinin yeni çıkacak KHK ile sona ereceği belirtildi.

Yeni teşkilat yasası kapsamında çok ciddi değişiklikler oluyor. Yeni alınacak radikal kararla birlikte Sağlıkta Genel sekreterlikler lağvediliyor, sözleşmeler sona eriyor. 657 Sayılı DMK'nın 88 ve 86. maddelerine göre yapan idarecilerin görevlendirmeleri KHK nın yayınlanması ile sona eriyor.

Yeni dönemde tekrar görev alacaklarla yeniden sözleşme imzalanacak, sözleşme imzalanmayanlar asli kadrolarına dönecek. İl Sağlık Müdürlüklüklerine 200 uzman kadrosu tahsis edilip kamu hastanelerinin işlemlerini takip etmeleri sağlanacak.

Boşa düşecek 80 den fazla  genel sekreter ile 35 halk sağlığı müdürü , il sağlık müdür yardımcısı olarak görevlendirilmeleri bekleniyor. Tıbbi,idari ve mali başkanların il sağlık müdürlüklerinde şube müdürü olarak görevlendiirlmesi planlanıyor.

 Ayrıca, Tüm posizyonların sözleşmeli olması planlanıyor. Sözleşmeler 2 yıldan az 4 yıldan fazla olmayacak. Gerek görülürse uzatılacak. 

Kadrolu yöneticilerin sağlık uzmanı ve müşavir olarak atanması planlanıyor. 



personel sağlık net/ Özel Haber