Nevşehir Tabip Odası Başkanlığı tarafından yayımlanan anma mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milleti’nin belirleyici bir rol oynadığı, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir saygınlık ve azmin mücadelesinin adıdır.

Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin tarihi serüveninde çok önemli bir yere sahip olmakla beraber, Birinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden biçimlenen Dünya ve bu dünyada ki siyasal rejim sistemlerinin yeniden şekillenmesi; siyasal sınırların yeniden çizilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları tarafından Çanakkale Savaşları ve kazanılan zaferler; Türk kurtuluş ve bağımsızlık savaşına maya çalmış, milli bilinci ve ruhu yeniden ateşlemiş ve Türklük, tarihteki şanlı ve seçkin yerini böylece almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin  106. yıl dönümünde ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz."

                                  

                                      Nevşehir Tabip Odası Başkanı

                                           Op. Dr. Ferhat KORKMAZ