Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Unilever Türkiye'nin hijyen konusunda öncü markası Domestos işbirliğinde sürdürülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği; Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu hijyen konusunda eğitmeyi ve onlara küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.

 TEGV’in Nevşehir’de bulunan Hanıfe-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi tarafından 04.12.2015 tarihinde Çardak İlkokul ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen “Eğlen, Öğren Hijyen” etkinliğine katılan 224 çocuk öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıdılar. Sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, tuvalette hijyen bilincini ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler.

 İnteraktif bir eğitim programı olarak geliştirilen ve hedef kitlesi İlköğretim 1.-8. sınıf çocukları olan iki saatlik “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği sayesinde sadece çocuklar değil, onlar aracılığıyla aileleri ve yakın çevreleri de hijyen ve özbakım konusunda farkındalık kazanıyor, doğru temizlik alışkanlıkları kazanma yolunda önemli adımlar atıyorlar.