Nevşehir'de şu an sadece Ürgüp Devlet Hastanesinde kullanılan sistemle bütün hasta bilgileri, yapılan müdahaleler dijital ortamda saklanıyor ve görülebiliyor.  

Söz konusu sistem sayesinde bütün bilgilerin dijital bir ortamda ve rahatlıkla ulaşılabilir bir durumda yer aldığını belirten Ürgüp Devlet Başhekimi, Dr. Erkal Yandı, EMRAM 6 Stage sisteminin hastanede yapılan işlemlerde büyük bir kolaylıkta sağladığına dikkat çekti.  

Ürgüp Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkal Yandı, "Özellikle turizm sağlığında sigortalar bu belgeyi ister. Bu belge 3 ile başlar 7'ye kadar çıkar. Biz şu an6'dayız 7'yi almak içinde çabalayacağız. Bu sistemde her şey dijital ortamda yapılır. Sözlü ya da yazılı belge yoktur. Tamamen veriler dijitaldir. Bütün işlemler orada vardır. Kişi sağlığıyla ilgili ne arıyorsa dijital belge olarak orada görebilir. Bilimsel yayın yapılırken bu sistem üzerindeki bilgiler kullanılır. Bu sistem Ürgüp Devlet Hastanemizde kullanılıyor. Nevşehir Devlet Hastanemizde yok. En yakın Yozgat'ta Şehir Hastanesinde var" açıklamalarında bulundu.