Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI başkanlığında "Sağlık için hepimiz için" sloganı ile gerçekleştirilen denetime Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet AKTÜRK, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa ATEŞ, İlçe Emniyet Müdürü Hasan ERHAN İlçe Jandarma Komutan V. Jandarma Ast.Kd.Bşcvş Murat KARATAY kurum müdürleri, STK temsilcileri ve kolluk kuvvetleri katıldı.

Kaymakam MARAŞLI , İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Türkiye genelinde bütün kamu kuruluşlarının sorumluları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve denetim ekiplerinin katılımıyla maske, hijyen ve sosyal mesafe kontrolü yapıldığını söyledi. Mümkün olduğu kadarıyla mesafe ve temizliğe dikkat edersek koronavirüse karşı korunmuş oluruz şeklinde açıklama yaptı.

Denetimler, konaklama tesisi, alışveriş merkezi, pazar yeri, sosyete pazarı, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikah yeri, berber/kuaför/güzellik merkezi, internet kafe/salonu ve elektronik oyun yeri, park/piknik alanı, lunapark/tematik park ve taksi durakları ile şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ve taksiler başta olmak üzere tüm yaşam alanlarını kapsayacak şekilde planlandı.