Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, yapısal değişikliklerin faturasının çalışanların ödediğini kaydederek “ 6 yıl önce çok başlı sistemin yanlış olduğunu dile getirmiş, 3 farklı kurumla yönetimde sıkıntılar olacağını belirtmiştik. Hükümet bizim o günkü tespitimizin haklılığını 6 sene sonra idrak edip değişikliği yaptı. Fakat bu seferde yeni düzene geçilmesinde yaşanan sıkıntıların faturasını çalışanın ödediği tuhaf bir durum ortaya çıkmıştır' dedi.
Eş durumundan, sağlık ve eğitim nedeniyle tayin başvurularının sonuçlanmadığını kaydeden Çetin, “Yapısal değişikliklere uyum süreci çok sıkıntılı olmaktadır. Özellikle personelin eş durumu, eğitim ve sağlık nedeniyle tayin taleplerini bir türlü sonuçlanmadığı yönünde yoğun şikayetler var. Bakanlık kendi yapısını düzenlerken rutin işlemlerin aksamadan devam etmesi gerekir. Özellikle personelin tayin gibi hakları ile ilgili daha hassas olunmalıdır. Çünkü aileyi, insan sağlığını ve eğitim hayatını ilgilendiren bu tayinler beklemeye gelmez. Süre uzadıkça da telafisi çok zor durumlar ortaya çıkabilir.' şeklinde konuştu.
Ayrıca TUS  ve DUS’u kazananlar ile ve yeni atananların da güvenlik soruşturmaları nedeniyle beklediklerini kaydeden Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin,“3 bine yakın yeni atanan personel hala güvenlik soruşturmalarının tamamlanmasını bekliyor. Bunun yanı sıra TUS ve DUS kazanlarda aynı şekilde beklemekteler. Gerekli incelemeler bir an önce bitirilmelidir. İçişleri Bakanlığından kaynaklı bir aksama varsa bunu da gerekli yerlerle görüşerek süreçleri daha da hızlandırılmalılar" dedi.