Seçime Doğru ve Yaratılmaya Çalışan Engeller

Seçime doğru yaklaşıyoruz, Cumhurbaşkanı adayları belli oldu ancak milletvekili adayları daha belli değil ve o da bir kaç gün içinde belli olacak. Buradaki çok önemli olan, unutmaması gereken ve hiç ihmale gelmeyen nokta şu ki milletvekili seçimleri de Cumhurbaşkanı seçimi kadar önemli olduğudur.

Bu seçim Türkiye geleceği için öneminin herkes farkında olduğundan, tabii ki bir çok güç odak da bu seçime müdahale ederek bu seçim ve sonuçlarını kendi amaçları için yönlendirmeye çalışacaklar. Böylece kendi çıkarlarını sağlamaya çalışacaklar. Son yıllardaki olaylara bakıldığından bu odakların kendi amaçlarını sağlamak için her yola başvurmalarıdır. Bu güç odakların inançları, toplum sevgisi, ülke durumu ve geleceği gibi bir düşünceleri taşımadığından sadece kendi çıkarları ve amaçlarını düşündüğünden her yolu kullanmaları mümkündür.

Son yıllardaki olayları bakıp analiz ederek ders çıkarmaya çalışınca bu güç odakların seçime kadar muhtemel müdahale, kumpas, fitnelerini tahmin etmeye çalışmak gerekir ki ona göre önlem alarak bu fitnelerin kumpasları, hainlikleri önlenmiş olsun. Böylece huzurlu, toplumun iradesine saygılı, Türkiye geleceğine en iyi bir şekilde sağlayan bir seçimi sağlamaktır.

Bu hain, fitne, Türkiye düşmanı güç odakların muhtemel hainlikleri:

1: A: seçim çalışması yapan merkezlere, karşı grup kılığına girerek saldırmak.

B: Milli ve manevi inanç duygularınıkullanarak kışkırtıcı eylemler yaparak karşı gruplara saldırmak.

C: Partilere mensup kişiler veya adayların adına, başka grupları incitici mesajlar yayarak partiler ve adayların arasında polemik, edici ortamlar yaratmak.

İşte bunun gibi olayları düzenleyerek, böylece bu olayların sonuçlarını kullanarak toplum ve seçim huzurunu bozarak, seçimi kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışmaları. bu gruplar kendi istekleri ve sonuçlarına ulaşıp ulaşmadığını değerlendirmek için tabi kamu oyu yoklaması yaparak izleyecekler. bu yollarla amaçlarına ulaşamadılarsa son yıllardaki gördüğümüz gibi her yolu denemeleri tahmin ediliyor.

Buna örnekler: 2: Milli ve/veya inanç duygularını zedeleyici, incitici terör olaylar.

3: Suriye'de ve/veya Irak'taki terör odakların kışkırtıcı hareketleri ile Türkiye'nin ayağını oraya çekmek, böylece seçim sonuçlarını kendi istekleri doğrultusunda görmeyince savaş ortamı yaratarak seçimi baltalamak.

Bunları göz önünde bulundurarak ilk istihbarat güçleri çok dikkatli hareket etmeleri gerekir, ancak her şeyi de sadece istihbarat güçlerinden beklememek gerekir. Her vatandaş görevinin farkında olmalı, provokasyonlara ve oyunlara gelmemeli, siyasiler toplumu, milli ve inanç duygularını kışkırtıcı hareketlerden kaçınmalı, toplum her duyduğunu doğruymuş gibi hemen galeyana gelip tepki göstermemeli............... gibi bir çok noktaya dikkat edilmesi gerekir.

Allahın yardımı ile huzur dolu, sükunet ile toplum ve ülkenin hakkettiği seçim sonucu elde edelim. Dış güçler ve onların uzantısı olan iç güçlerinin kumpas ve oyunlarına gelmeyerek onların hayallerini suya düşürelim.

Ali Haydar

17.05.2018