NEVŞEHİR(MHA) 18 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar siyasi partiler 01 Kasım erken seçimlerindeki aday listelerini YSK’ya teslim edecekler. Nevşehir’de AK Parti, MHP ve CHP’nin listelerinde kimlerin olacağı büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor.

7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de % 10’a yaklaşan oy kaybına uğrayan ve mecliste tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğu bulamadığı için koalisyon görüşmelerine başvuran ve bu görüşmelerden de sonuç alınamayınca ülkenin yeniden seçime getirilmesine karar verilen bir ortamda AK Partinin Nevşehir’deki aday listesinde de sürpriz isimlerin olabileceği bekleniyor.

42 Milletvekili aday adayının başvuruda bulunduğu AK Parti’de bayan adayların çok büyük bir olasılıkla bu erken seçimde de aday listesinde yer alması beklenmiyor. Ancak 7 Haziran seçimlerinde aday olmamasına karşın erken seçimde aday olma kararı alan Ahmet Belada, Avanos Eski Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, Abdurrahim Çöloğlu isimlerinin aday listesine girebilme şansının olduğu bildiriliyor.

Milliyetçi Hareket Partisinde ise 3. Sıra adayının kim olacağı kamuoyunda merakla bekleniyor. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur’un yeniden aday adaylığı başvurusunda bulunmamasının ardından Mehmet Varol ve Sait Yüksel’in yine ilk iki sırada yer alabileceği, üçüncü sırada ise İstanbul ve Nevşehir’den iki tercihli aday adaylığı başvurusunda bulunan Gökçen Çatlı’nın aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisinde ise aday sıralaması tam bir sürpriz olabilir. Zira şu ana kadar aday adaylığı başvurusunda bulunduğu açıklanan Mehmet Seyhan Duru ile Fulya Altınsoy’un yanı sıra Bülent Tekiner’in ilk üçü oluşturabilecekleri ifade ediliyor. Ancak Tekiner’in aday adaylığı konusunda il başkanının net bir açıklama yapmaması da başka sürpriz bir ismin aday listesinde olabileceğini akıllara getiriyor. Bu isim olarakta Fahri Ertik ismi ön planda...