Nevşehir'de çarşı esnaflarını ziyaret ederek Ahilik haftasını kutlayan Milletvekili Açıkgöz onların istek ve taleplerini dinlerken esnafların çay ikramını da geri çevirmedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Her sabah Besmele ile açılır dükkânımız, Ahi Evran'dır dâhi pirimiz üstadımız." diyen Anadolu’muzun ve Nevşehir’imizin kadim esnaflarına bereketli ve hayırlı işler diledik. Ahilik Duasıyla…" dedi.

HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Nevşehir'in esnaf şehri olduğunu vurgulayan Milletvekili Açıkgöz, “Güzel şehrimiz, Ahi ahlakı ile ahlaklanmış esnaflardan oluşan bir şehirdir. Hayırseverler şehrinde biz inşallah Ahi ahlakına layık olur, ‘eline, beline, diline sahip ol’ kültürüyle hep beraber büyürüz, hep beraber birbirimize sahip çıkarız.” diye konuştu.

Ahilik geleneğine de değinen Açıkgöz, "Ahilik teşkilatı yıllardır süre gelen, esnaflar arası dayanışma, yardımlaşma ve karşılıklı saygı ve sevgiyi pekiştiren bir gelenek olmuştur. Odalarımız, ahilik geleneğimizin birer şubesi konumundadırlar. AK Parti olarak Ahilik geleneğinin yaşatılması anlamında büyük çaba gösteriyoruz. Usta çırak ilişkileri, kaynağını bu gelenekten almaktadır. Bunun yeni nesillerce yaşatılması esnaf ve sanatkarlığın kutsallığını da sürdürecektir."

Şeyh Edebali üzerine, ahilik geleneği üzerine düşünmeli ve çocuklara bu değerlerin anlatılması gerektiğini vurgulan Açıkgöz, şöyle konuştu: ''Ahilik anlayışını çocuklarımıza, gençlerimize çok iyi anlatmalıyız. Ahilik Teşkilatı'nı anlamak ve gelecek nesillere aktarmak adına bizi biz yapan değerleri yeniden hatırlamamız ve hayata geçirmemiz lazım. Birlik, dayanışma ve daha birçok değeri barındıran ahiliği gelecek nesillere anlatmak ve yaşamasını sağlamak durumundayız. O zaman bu törenler gerçek amacına ulaşır, anlamı artar.'' ifadesini kullandı.