Yaklaşık 300 yıl önce Dönemin Sadrazamı Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan külliye içerisinde yer alan İmarethanede (aşevi) dağıtılan çorba geleneği Nevşehir'de Milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından yaşatılıyor.

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz, pazar günü sabah namazı çıkışı Kurşunlu Camide vatandaşlara çorba dağıttı. Milletvekili Açıkgöz, sabah namazına gelen cemaatle sohbet ederek kendi eliyle çorba ikramında bulundu. 


Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Nevşehir Kurşunlu Camimizde sabah namazı ve hatim duası sonrası hemşerilerimize geleneksel çorba ikramımızda bulunabilmenin ve sabahın bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Biriz, beraberiz birlikte Nevşehir’iz." dedi.

Amaçlarının Nevşehir'de yaşayan tüm insanlara hemşehricilik bilincini yerleştirmek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyleyen Milletvekili Açıkgöz, Kurşunlu Camii' nde Nevşehirli Merhum Damat İbrahim Paşa' nın milletine hizmetkar olma ve ikramda bulunma geleneğini; hayır sever insanlarımızın cömertliği ile kardeşlerimize sabah namazı sonrası çorba ikram ettik. Mevsim nedeniyle havaların soğuk olmasından dolayı çorbayı tarihi Kurşunlu Camii’nde dağıtıyoruz. Bereketin timsali çorba, sevginin timsali ise yüzlerdeki samimi tebessümdü... Gönül insanlarının şehri Nevşehir' imizde; güzel memleketimizin güzel insanlarına her daim hizmetkar olmak da bizim için ayrı bir mutluluk dedi.