AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için Evlat nöbetinin 4.yılında evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya geldi.

Proğramda evlatları kaçırılan Diyarbakır annelerini ziyaret eden Bakan Soylu ve beraberindeki heyet ardından basın toplantısı düzenlendi. 

Burada yapılan açıklamaların ardından AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Medya Platformu ve MİSMED Sosyal Medya Derneği yöneticileri ve beraberindeki heyet Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetlerinin 4. yılı dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katıldılar.

Terör örgütleri tarafından çocukları dağa kaçırılan anneler ellerinde dövizlerle birlikte AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte kolkola yürüyerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde HDP İl Başkanlığı binası önünden yürüdüler.

Diyarbakır Anneleri Evlat Nöbeti'nde 4'üncü Yıl Programına katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Evlat Nöbeti Çalıştay Düzenleme Kurulu olarak, tüm katılımcılarımız ile Diyarbakır Anneleri’ni, 3 Eylül 2019 tarihinde başladıkları Evlat Nöbeti’nden dolayı ziyaret ediyoruz." dedi.

Diyarbakır Anneleri Evlat Nöbeti'nde Biz de Daima Yanlarındayız… 

Diyarbakır anneleriyle teker teker ilgilenerek onlara moral  veren AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz; "Diyarbakır Anneleri Evlat Nöbeti'nde 4. Yıl Programı'nda İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ile Diyarbakır Annelerimizi ziyaret ediyoruz. Evlat Nöbeti‘ni sürdüren Diyarbakır Anneleri’nin dirayetli ve onurlu mücadelesinde her daim yanlarındayız… Anneler Hep Var Olacak,TERÖR YOK OLACAK..." dedi.

Medya Platformu ve MİSMED Sosyal Medya Derneği’nin düzenlediği, onursal kurul başkanlığını AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün ve çalıştay koordinatörlüğünü Doç. Dr. Adem Palabıyık’ın yaptığı, düzenleme kurulunda Medya Platformu kurucu başkanı Mustafa Çınar, Medya Platformu başkanı Ahmet Durkaya MİSMED başkanı Ferdi Dinç ve Eğitimci-Yazar Metin Sakınç’ın yer aldığı Evlat Nöbeti Aileleri Çalıştayı, 17 Ağustos Çarşamba günü TYB İstanbul şubesinde 6 oturum ve 25 katılımcı ile başarıyla tamamlandı.

25 ilkeden oluşan taslak sonuç ise 18 Ağustos tarihinde Diyarbakır Kurşunlu Cami önünde Mehdi Eker, Oya Eronat, Mustafa Açıkgöz, Adem Palabıyık, Metin Sakınç ve çok sayıda katılımcı ile birlikte yoğun bir medya ilgisi eşliğinde basına ilan edildi.

Bildirisi sonrası Çalıştay heyeti, katılımcılar ile birlikte Evlat Nöbeti Aileleri’ni ziyaret ederek, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İçişleri bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun selamlarını ve desteklerini iletmişlerdi.