Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu etkinliğe, AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa Açıkgöz, Dünya Göçmenler Günü Vesilesiyle “Anadolu Dünya Dolu” Programına katıldı.

​Erdoğan "Avrupa yönetiminde ırkçı partiler, bu coğrafyanın gelecekteki felaketinin habercileridir. Göçmenlerin paralarına, ziynet eşyalarına, hatta çocuklarına el koyan bir medeniyetin insanlığa söyleyecek sözü kalmamış demektir. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan proğramda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bugün Türkiye dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi olmasına rağmen diğer yerlerde sergilenen çirkinliklerin hiçbirinin yaşanmadığı bir ülkedir. Biz renginden kültüründen önce insan olarak bakıyoruz. Karşınızdakini önce insan olarak gördüğünüzde ona insana yakışmayan bir davranış sergileme imkanı zaten olamaz.​Siz bakmayın bugün Avrupa'nın Amerika'nın göçmenleri dışladığına, bu coğrafyaların hepsi de göçmenler tarafından meydana getirilmiştir. Çok büyük acılar, utançlar da vardır. Bizim böyle bir yüz karamız asla yoktur. İspanya'da Yahudileri kovulduklarında bizim ecdadımız onlara kapılarını açmışlardır. Polonyalı muhalifler gidecekleri yer bulamadıklarında İstanbul'un yanı başında onlara yer göstermişizdir" dedi.


Açıkgöz, göçmenler gününü kutladı​

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa Açıkgöz, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Biz ensar bilincine sahip bir milletiz. Ülkemize gelen her kardeşimizi muhacir olarak görür, muhabbetle karşılarız. Onlara evimizi açar, ekmeğimizi bölüşürüz.” dedi.

Açıkgöz, 
"Ülkemizde ve dünyanın her yerinde anavatanından kopup çeşitli sebepler ile başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin ‘‘18 Aralık Dünya Göçmenler Gününü’’ en içten dileklerimle kutluyorum. Rabbim bizi en büyük muhacir olan, günahlardan sevaplara hicret edenlerden kılsın "dedi.

18 Aralık Uluslararası  Dünya Göçmenler Gününü kutlayan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Göç idaresi İl Müdürlüğü tarafından etkinlikte açılan el sanatları standını gezdi.

Proğrama ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programına katıldık. Ensar ve muhacir buluşmasında Anadolu Dünya Dolu... Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün Dünya Göçmenler Günü münasebetiyle el sanatları standını ziyaret ettik. “Göçmen kardeşlerimizle kucaklaştık, Nevşehir sevgi coğrafyası, Anadolu dünyanın kardeşlik yurdudur. “ Türkiye" dedi.

Etkinliğe ayrıca, Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Ricardo Quareasma, Fenerbahçe Doğuş'un yabancı basketbolcuları, Fenerbahçe Futbol Takımı'ndan Vincent Janssen, Eljif Elmas, Galatasaray'dan Bafetimbi Gomis, Antalyaspor'dan Samuel Eto'o ve eski Fenerbahçeli Moussa Sow da katıldı.