TBMM’deki yasama çalışmalarının yanında 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimleri için de İstanbul’da gece gündüz demeden çalışan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Genel kurul çalışmaları için Meclis'te çalışmalarını sürdürüyor. 

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.  Bilgiç'in başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulunda, Mısır'da mahkeme salonunda hayatını kaybeden ülkenin demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi için başsağlığı mesajları paylaşıldı. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Gazi meclisimiz, TBMM Genel Kurulunun 18 Haziran 2019 Salı günlü 90. Birleşimi Divan nöbetimizle devam ediyor" dedi...

Bugün mecliste nöbetçi olan, AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz; "Kardeşimiz Mısır halkı tarafından seçimle iş başına gelmiş, Mısır'ın ilk Cumhurbaşkanı Merhum Muhammed Mursi'nin şehadet haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mısır'da halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak seçilen Mursi'nin, 2013'teki darbeyle cezaevine gönderildiğini, 6 yıldan beri ruhsal, psikolojik ve fiziksel işkencelerle büyük acılar çektirildiğini, dün de mahkeme salonunda bu işkenceler neticesinde hayatını kaybederek şehadete ulaştığını ifade etti. 

Açıkgöz; "Şehid Mursi, davası uğruna çile ve ıstırapla geçen hayatı ve Mısır ekseninde cihana yayılan mesajlarıyla tarihin kaydettiği ender ve mümtaz bir şahsiyet olarak tarihteki yerini almıştır. Bu vesile ile "Tüm İslam alemine, kardeş Mısır halkına başsağlığı diliyoruz. Tevhid ve Vahdet davasının mensubu Mursi'ye Cenabı haktan rahmet niyaz ediyoruz. " mesajını verdi.