UNESCO tarafından 2021 yılının Hacı Bektaş Veli yılı olması ve Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yıl dönümü Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenecek program ile anılacak.

Proram kapsamında bir mesaj yayımlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Üzerinde yaşadığımız topraklar, bugün hâlâ barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü yurdu olarak anılıyorsa, bunu Mevlana Celaleddin-i Rumî, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi büyük bilgelere borçluyuz." dedi

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “O, Horasan'dan Anadolu’ya gelip, Anadolu'dan dünyaya yayılan bir sevgi ve hoşgörü ışığı idi…”

✅ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizde, Türk Tarih Kurumumuzun işbirliğiyle düzenlenen “Hünkâr Hacı Bektaş Veli Sempozyumu ve Anma Etkinliği”nin ardından,

✅  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sn Ahmet Misbah Demircan ve Sn Valimiz İnci Sezer Becel’in başkanlığında;

Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yıl dönümü kapsamında medeniyetlerin beşiği Sevdamız Nevşehir’imizde yapacağımız etkinliklerimizi hazirunumuzla konuştuk. Burada Değerli basın mensuplarımıza etkinlikler hakkında bilgi verildi." dedi.

Milletvekili Açıkgöz; "İnanıyorum ki, onların asırlar önce gönüllerimizde ve zihinlerimizde yaktıkları ışık, dün ve bugün olduğu gibi yarın da tüm insanlığı aydınlatmaya devam edecektir.

Bu düşüncelerle, Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750'nci yıl dönümü anma etkinlikleri'nin, barış kardeşlik ve hoşgörü çerçevesinde birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyorum. " ifadelerine yer verdi.