AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2021 yılı hububat ve bakliyat için açıklanan alım fiyatlarını değerlendirdi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün kabine toplantısı sonrası açıklanan 2021 yılı buğday, arpa ve bakliyat taban fiyatlarının tüm çiftçilere, üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çiftçilere bereketli hasatlar dileyen Açıkgöz, üreticilerin merakla beklediği taban fiyatlarının hasattan önce açıklanması uygulamasının AK Parti ile başladığını ve bunun sürdürüldüğünü söyledi.

Destek bizden, gayret çiftçimizden, bereket Allah’tandır.

Açıklanan buğday, arpa ve bakliyat taban alım fiyatı ile destek primlerine göre, sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını 1650 TL'den 2250 TL'ye, arpanın alım fiyatını 1275 TL'den 1750 TL'ye çıkarıldığını bildiren Erdoğan, bakliyat alım fiyatı olarak ise kırmızı mercimekte 5000 TL, yeşil mercimekte 4150 TL, nohutta ise 4050 TL olarak belirlendiğini dile getirdi.  

Milletvekili Açıkgöz, “Türkiye, tecrübeli ellerde yönetiliyor. Çiftçimiz, köylümüz, esnafımız, emeklimiz, çalışanımız tüm vatandaşlarımız bilsin ki AK Parti kadroları bugüne kadar kimsenin emeğini heba etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir” dedi.

Açıkgöz, kuraklıktan zarar gören çiftçilerinde borçlarının erteleneceğini söyledi...

Hatırlanacağı üzere Ramazan ayı boyunca 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını vurgulayan Açıkgöz, ayrıca, "Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları erteleneceğini müjdelediğini ifade etti.

Milletvekili Açıkgöz’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür

Mayıs ayının ortalarından itibaren ürün hasadına başlayacak tüm çiftçilere bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, çiftçilerin her zaman yanında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti.