AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası münasebetiyle Nevşehir Devlet Hastanesinde görev yapan hemşireleri AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç ile ziyaretinde; 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü fedakar tüm hemşirelerimiz adına çiçek takdim ederek kutladı.

Milletvekili Açıkgöz, “Bu zor zamanlarda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığında, Sağlık Bakanlığımızın emektar sağlık ordusu özveriyle çalışıyor. İnsana sevgi, ilgi, şevkat, titizlik, hoşgörü ve sabırla hizmet sunan, büyük fedakârlıklarla bu kutsal mesleklerini icra eden salgınla mücadelemizde de kahramanlarımız olan hemşirelerimiz adına Nevşehir Devlet Hastanemizdeki siz değerli hemşirelerimizi ziyaret ederek ‘12 Mayıs #HemşirelerGünü’nü kutlayıp, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağlık ordusunda fedakârlıkla çalışan başta eşim olmak üzere, sağlıklarından, ailelerinden, çocuklarından fedakârlık gösteren tüm hemşirelerimize şahsım ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

Açıkgöz, ülkemizi ve tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan Korona virüs(Covit-19) hastalığının tedavisi kapsamında hemşirelerimizin çok büyük rolü olduğunu belirterek sözlerine devam etti. “Hemşirelik insan sevgisiyle dolu, yoğun çalışma şartlarını gerektiren, özveri ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir, diğer mesleklerden ayıran özelliği ise sevgi ve saygıya dayanmasıdır. İnsan hayatıyla uğraşan Hemşirelik mesleği; din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak ve sürdürmek için çalışır. Hemşireler Haftası vesilesiyle bir kez daha tüm sağlık çalışanlarımıza ve hemşirelerimize bu zorlu süreçte fedakârca yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sağlık kuruluşlarımızda fedakarca görevini sürdüren tüm hemşirelerimizin insanın en kıymetli varlığı olan sağlığın kazandırılmasında ve sürdürülmesinde üstlendikleri rol şüphesiz çok önemlidir. İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz gayretle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin haftasını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Nevşehir Devlet Hastanesindeki hemşireler, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kutlama ziyaretinden sonra Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay’ı ve Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yücel Şal ile Nevşehir ilimizdeki sağlık hizmetleri konusunda istişarelerde bulunan Açıkgöz, “Salgınla etkin mücadele ön saflarda yer alan Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Devlet-millet el ele vererek, uyarılara ve kontrollü sosyal hayat tedbirlerimizle bu salgını da hep birlikte yeneceğiz.” dedi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN