AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Mekke’nin fethinin 1392. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili Açıkgöz mesajında şunları ifade etti;

“Mekke’nin Fethi’nin 1392. Yıl Dönümü Kutlu Olsun”

“O Allah ki, Mekke’nin göbeğinde size o kâfirlere karşı zafer nasip ettikten sonra, onların ellerini sizden, sizin ellerinizi de onlardan çekti. Allah, bütün yaptıklarınızı çok iyi görmektedir.” (Fetih,29/24) Bugün, tevhid inancının en büyük sembolü olan Kâbe'nin bulunduğu mukaddes şehir Mekke’nin Fethinin yıl dönümü. Kan dökülmeden fethedilen kutlu şehir Mekke’nin fethinin 1392. yılındayız. “Kalbimin yarısı Mekke’dir, geri kalanı da Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır.” diyen Kudüs şairi merhum Nuri Pakdil’in duygularını gönüllerinde hisseden coğrafyalarda da özgürlük ve huzur fethini özlemle bekliyoruz. Bu şanlı gün zulmü sona erdiren, gönülleri merhamet ve adalet duygusu ile donatan kutlu bir gündür. Fetih, İslam’ın yayılması ve cahiliye devrinin sona ermesi açısından büyük bir öneme sahiptir.

“Gönülleri fethetmekten geri durmayacağız”

Bizler tevhit inancının merkezi olan Mekke’nin fethinde, bir şehir fethetmekten öte gönülleri fetheden yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in ne kadar âdil, hakkaniyetli ve merhametli bir lider, idareci, yönetici olduğunu görüyoruz. Ordularına verdiği "Size karşı konulmadıkça, saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz" emriyle, bir şehre huzuru, şefkati nasıl hâkim kıldığını görüyoruz. Rabbim bizlere de aynı adalet ve merhamet duygusu ile çalışma gücü nasip eylesin. Gönülleri fethetmekten geri durmayacağız, gönül coğrafyalarımızdabu uğurda var gücümüzle çalışıyor ve özen gösteriyoruz. İ‘lâ-yikelimetullahiçin verilen mücadelelerin mükafatını yalnız Rabbimiz verir; İslamiyet’in sancaktarı Türkiye’mizi Rabbim her daim muzaffer eylesin. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi baki kılsın.

Bu duygularla, Mekke'nin Fethi’nin mübarek olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, 2022 yılının ise kendi inancımıza göre karşılanmasını, dünyayı etkisi altına alan salgınlardan kurtulduğumuz, kalbi ve ruhi hastalıklarımızın şifa bulduğu, hayallerin ve umutların gerçeğe dönüştüğü, sağlıklı, huzurlu, bereketli, mutlu ve 2023 hedeflerine daha da yaklaştığımız bir yıl olmasını diliyor, sizleri en derin sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum." dedi.