AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz açıklamasında; "1071'de Malazgirt'ten bugüne aziz milletimize ve bu ümmete kendini adamış kahraman liderlerimiz vardır. Milletimizin lideri, ümmetin umudu Reis'imizle 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun." dedi.

Açıkgöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

30 Ağustos; tarihi zaferlerle dolu şanlı ordumuzun ve kahraman ecdadımızın, yedi düvele bir kez daha vatanın bölünmez bir bütün olduğunu öğrettiği tarihtir. 1071' de Anadolu' nun kapılarını bizlere açan kahraman ecdadımız, 1516 Mercidabık, 1922 Büyük Taarruz gibi zaferlerle de aziz nesillerimiz Anadolu' yu yurt edinerek bizlere bu vatanı miras bırakmıştır.
 
Türk milleti, göğsündeki iman ve cesaretle emperyalist saldırılara boyun eğmeyerek topyekûn mücadele etmekten bir an olsun geri durmamış, al yıldızlı bayrağımızın gök kubbede dalgalanması, ezan-ı şeriflerin minarelerden okunması için malını, canını, evladını feda etmiştir. Vatanın bir karış toprağını dahi düşmana bırakmayıp, kutsal değerlerinin yılmaz savunucusu olmuştur.
 
Bugün de kahraman milletimizin lideri, Başkomutanımız, mazlumların umudu, Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN' ın liderliğinde milletimizden aldığımız güç ve destekle adalet, kalkınma, hukuk, ekonomi alanında ve daha birçok alanda, daha güçlü Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, aynı kararlılık ve bilinçle kutlu yürüyüşüne; “TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET” şuuruyla bir ve beraber olan aziz milletimizle, gelecekte de vatanına, istiklaline, istikbaline ve mazlumlara sahip çıkmaya devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun. 
 
Gazi Mustafa Kemal' in komutasındaki bu zafer için İstiklal Savaşı' nda kahramanca mücadele eden ecdadımız ile aziz şehitlerimizi ve fedakâr gazilerimizi şükranla minnetle yâd ediyor; şanlı ordumuzu ve aziz milletimizi muhabbetle selamlıyorum.