TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK PARTİ Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ, yaptığı açıklamasında "Sivil Toplum Kuruluşlarımız ‘Güçlü Türkiye’ İstiyor" dedi. İşte Milletvekili Açıkgöz'ün o açıklaması:
Sivil Toplum Kuruluşlarımız ‘Güçlü Türkiye’ İstiyor
 
 
            İnsan yaratılışı gereği sosyal bir varlıktır. Günümüz bilimi; insanın anne karnındayken çevresinden etkilenmeye başladığını ortaya koymaktadır. Aileyle birlikte başlayan sosyal yaşam, toplumla sürdürülmektedir. Örf ve âdetler, toplumların kültürel yaşamının ürünü olsa da şifahi kuralları içerir; insanın yaşamının şekillenmesinde etkin rol oynar. Bireyler bir araya gelerek çeşitli toplulukların oluşumunu sağlar. Sivil toplum örgütleri bu oluşumun doğal sonuçlarındandır.
 
            Türk-İslam geleneğinde, Anadolu’ da 13. yüzyılda Ahi Evran ile başlayan ahilik geleneği coğrafyamızda ve tarihimizde esnafların bir araya gelerek oluşturduğu sivil toplum örgütlenmesinde tarihi bir yapıdır.  Türk-İslam geleneğinde topluma öncü bir kuruluş olmuştur. Osmanlı Devleti’ nin kurulmasıyla bu kültür daha da güçlenerek devam etmiştir. Günümüz meslek odalarının başlangıç yapısına da ilham kaynağı olmuştur.

Sivil toplum kuruluşlarının oluşturulma amacı, bulunduğu topluma ve diğer toplumlara faydalı olabilmektir. Ülkemizde de birçok sivil toplum kuruluşu bulunmakla birlikte kuruluş amacına göre faaliyetlerine devam etmektedir. Sivil toplum kuruluşlarının fonksiyonel çalışmasıyla Türkiye; gelişmiş, müreffeh ve ileri Türkiye’ nin göstergesi olacaktır. STK’ larımız geleceğe güvenle bakan nesillerin yetiştiği ‘Güçlü Türkiye’ istiyor.
 
“15 Temmuz’ da Milletçe, Hainlere Fırsat Vermedik”
 
            Sivil toplum kuruluşlarının oluşturulması aşamasında bireysel ve toplumsal fayda gözetilse de STK’ larınsuiistimale açık bir kuruluş yapısı olabileceği15 Temmuz hain darbe girişiminde karşımıza çıktı. 15 Temmuz’ da aziz milletimiz, hainlere fırsat vermedi. FETÖ ve ihanet şebekesinin alçaklığı,şer odaklarının beslendiği, yuvalandığı birçok hain faaliyeti planlayarak uyguladığı örgüt evlerinden çıkan delillerle ispatlandı.  Bu alçaklarla insanlığa fayda sağlamaya çalışan STK’ larımızı birbirine karıştırmamamız gerekmektedir.
 

“Aziz Milletimiz, Dünyanın Takdirine Şayan Olmuştur”
 
Güçlü Türkiye yolunda insanımız el ele gönül gönüle vererek azim ve kararlılıkla çalışmalıdır. Aziz ve kahraman milletimiz, yiğitliğinin yanında yüce gönlü ve mütevaziliğiyle dünyanın takdirine şayan olmuştur. Milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaya; milletimizin millî, ahlâkî, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve yücelten bir neslin devamı için hep birlikte çalışacağımızı gururla ifade etmek istiyorum.
 
Millet ve devlet olarak en önemli önceliğimiz geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. 15 Temmuz darbe girişiminde gençlerimiz yüreğindeki iman ve vatan sevgisiyle tankların önüne kendilerini siper ederek geleceğine sahip çıktı. Biz de diyoruz ki ‘Gençler Geleceğimizsiniz’ bu bilinçle Güçlü Türkiye’ nin emanetçileri sizlersiniz. Bu amaçla aile eğitiminin yanında sosyal faaliyetlerle desteklenen, nesillerin gelenek ve kültürle yoğrularak yetiştirildiği; gerçek anlamda vakıf insanlarının oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarımız önemli değerlerimizdir.
 
“STK’ lar Milletin Geleceğine Yön Verir”
 
Sivil toplum kuruluşlarının fonksiyonunu, günümüzde yaşayarak en iyi şekilde görebiliyoruz: Birçok sivil toplum kuruluşunun kurucularından olan, ümmetin umudu, Cumhur’ un Başkanı, dünya lideri Reis’ imiz; Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN; gücünü milletten alan ve bu gücü yine milletin ve ülkemizin çıkarları için kullanan bir Cumhurbaşkanıdır. Doğru olduğunu düşündüğü her konuda sonuna kadar mücadele eden, Türkiye’ yi muasır medeniyetler üzerine çıkarmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için Anayasa’ nın verdiği yetkileri yine milletimizin huzuru, refahı ve çıkarları için sonuna kadar kullanan bir liderimizdir.STK’ lar bu yönüyle bir milletin geleceğine yön verme özelliğine de sahiptir.
 
“Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Güçlü Türkiye’ nin Yolunu Açacaktır”
 
Bütün STK’ larımıza, aziz vatandaşlarımıza tarihi bir çağrıda bulunmak istiyorum. “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” ‘Güçlü Türkiye’nin’ yolunu açacaktır. Hep birlikte vesayet Anayasasından kurtulmak, güçlü ve istikrarlı bir hükümet sistemi için hep birlikte ‘Evet’ diyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle milli iradenin üstünlüğü pekiştirilecek. Tankların ve vesayetin gücüyle yapılmış, kabul edilmiş vesayet Anayasası kahraman milletimizin iradesiyle değiştirilecektir. Bizim tek bir derdimiz var: “Asım’ ınNesli”ne daha güçlü, daha aydınlık, daha müreffeh bir Türkiye bırakmaktır. Bizim için milletimiz ne derse odur. Milletimizin vereceği karar, bizim için baş tacıdır.
 
Milletimizin temsil edildiği her platformda yeni Anayasa konuşuluyor, tartışılıyor. Çünkü yeni Anayasa, darbe ruhu taşıyan vesayet anayasasından farklıdır. Milletin ihtiyacını ve isteklerini içermektedir. Yeni Anayasa bir uzlaşı anayasasıdır. Milletin oyuyla seçilmiş milletvekilleri ve mensubu oldukları siyasi partilerle Anayasa komisyonunda ele alındı, değerlendirildi. Gerçek söz sahibi olan aziz milletimizin takdirine sunuldu. Milletimiz bugüne kadar her şeyin en iyisini bilmiştir ve gereğini de en iyi şekilde sandıkta göstermiştir. Şuna inanıyorum ki aziz milletimiz Güçlü Türkiye ve gelecek nesillerimiz için EVET oyu verecektir. Söz de karar da asil ve kahraman milletimizindir.
 
 Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi