TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. kuruluş yıldönümü kutlama törenlerine katıldı.

İlk olarak  TBMM'nin Açılışının 101. Yıl Dönümü Dolayısıyla TBMM Atatürk Anıtı'nda Tören Düzenlendi. Ardından, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ünde yer aldığı ve TBMM Başkanı Şentop Başkanlığındaki Devlet Erkanı Anıtkabir'i Ziyaret Etti.

 TBMM'NİN AÇILIŞININ 101. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BİRİNCİ MECLİS'TE TÖREN DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 101'inci yıl dönümü dolayısıyla Ulus'taki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisinde tören düzenlendi.

TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ünde katıldığı törene TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve bazı milletvekilleri katıldı.

Tören, Birinci Meclis'te ilk konuşmayı yapan Sinop Mebusu Şerif Bey'in konuşmasının ses kaydının dinletilmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Açıkgöz, "Milli İradenin Teminatı, Yarının Büyükleri  Çocuklarımızdır" 

TBMM Divan Katip Üyesi Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla taçlanan Milli Mücadele sürecinin tarihimizdeki yeri büyüktür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 101. yıldönümünde; aynı zamanda çocuk bayramı olması vesilesiyle, Nevşehir’imizin, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum.

Bu vesileyle, kuruluşundan bu yana, gazi Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize, şahsım ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Gazi TBMM’miz, 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmasıyla birçok zorlukları millet iradesiyle yenmeyi başarmış, 15 Temmuz’da ise “gazilik” unvanını ikinci kez perçinlemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünya var oldukça inşallah nice yüz birinci yıllarını kutlayacaktır. Millet iradesi, her türlü fani iradenin üzerindedir. 

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman şehitlerimizi ve fedakâr gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 

23 Nisan, aziz milletimize ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza mutlu olsun." dedi.