AR-GE Başkanlığı tarafından 81 İlde yürütülen ve bu dönem “1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe’ sloganı ile başlayan AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisi eğitimleri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kültür ve kongre merkezinde başladı.

AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisine Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar,  Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Dolaşmaz, AK Partili Belde ve İlçe Belediye Başkanları ile Siyaset akademisi eğitimleri için kayıt yaptıran 172 kursiyer ile çok sayıda partili katıldı.

AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof.Dr. Sn. Nükhet Hotar'a hoşgeldiniz selamlama konuşması ile başlayan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Türk siyasi hayatına farklı bir yapı ve anlayış kazandıran AK Parti’nin, siyasete merak duyan kişilerin eğitimini amaçlayan Siyaset Akademisi’nde, “1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe’ Programı olarak belirlenen eğitimler 8 hafta devam edecek. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan katılım diploması verilecek. Her dönemde olduğu gibi bu yıl da büyük iştirakin olması beklenen akademide eğitimlerin akademisyenler ve yerel yönetimler konusunda tecrübeli uzman siyasetçiler tarafından verileceğine işaret eden Yanar; “siyasete yeni yüzler kazandıran ve bilgi ve tecrübe paylaşımlarıyla ufuk açan Siyaset Akademisi’nin bu sene de birbirinden değerli konuşmacılarla dolu dolu geçecek. Şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyorum dedi.

AK Parti AR-GE Başkanlığınca Nevşehir'de düzenlenen 18. Dönem Siyaset Akademisi, AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof.Dr. Sn. Nükhet Hotar'ın verdiği ilk dersle başladı.

Nevşehir'de Siyaset Akademisi’nin açılış törenine katılan Hotar, katılımcılara Yerli ve Milli Ekonomi 2023 Vizyonu konulu ilk dersi verdi. Hotar, siyaset hayatına başlamadan önce akademisyen olduğunu anımsatarak, 2004'te siyaset girdikten sonra öğrencilerinden ayrı kaldığını, öğretmenliği özlediğini söyledi.