Nevşehir’de Ak Parti’den milletvekili olabilmek için 55 aday adayı başvurdu. Peki Ak Parti adayları ne zaman belli olacak ?

Nevşehir için aday adayları temayül yoklaması ile belirlenecek. Nevşehir’de yapılacak olan temayül yoklamasında AK Parti Ordu Milletvekili İlhan Şener, koordinatör olarak görev alacak.  Şener temayül yoklamasıyla ilgili yaptığı açıklamada;”AK Parti teşkilatlarını ne kadar önemsediğini temayül yaparak açıkça gösteriyor. Temayülde teşkilatlarımızın görüşlerini alacağız. Milletvekili aday belirleme kriterlerinden bir tanesi olan teşkilatların görüş ve kanaatlerini belirleme amacıyla temayül yoklaması gerçekleştireceğiz. Temayül aday belirlemede tek başına belirleyici değil ama önemli bir etken olacaktır.” Dedi.

Temayül yoklamasında kullanılan oylar açılmadan Ak Parti genel merkezine gönderilecek ve adayın kim olacağı orada belli olacak. Ak Parti yetkilileri Temayül yoklamasının aday belirlimede tek başına etkili olmadığını ancak öncemli bir kriter olduğunu belirtti.

Kesin adaylar ne zaman belli olacak ?

Ak Parti’de aday adaylık süreci sona erdi. Artık adayların belirlenmesine geçilecek. Ak Parti’de kesin adayların 7 Nisan tarihinde belli olması bekleniyor.