31 Mart 2019’da yapılacak olan Yerel seçimlerde AK Parti belediye başkan aday adaylık başvuruları ne zaman başlıyor? Mahalli seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti, adaylara ilişkin takvimi de netleştirdi. Aday adaylığı başvurularının kasım ayının ilk haftasına alınması, aralık ayında da isimlerin açıklanmaya başlanması öngörülüyor.
 

AK Parti belediye başkan adaylık başvuruları 5 Kasım'da başlıyor...

AK Parti'nin belediye başkan aday adaylık başvurularının 5-12 Kasım tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

AK Parti’den yerel seçimlerde aday adayı olacak kişiler 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacaklar. Aday adaylığı için yapılacak başvuralar sonrası temayül yoklamaları yapılacak.

Takvime göre, il belediyeleri için başvurular AK Parti Genel Merkezine yapılacak. İlçe ve belde belediye başkanlıkları için başvuruların AK Parti il başkanlıklarına yapılması öngörülüyor. 

AK Parti belediye başkan aday adaylarını sıkı bir süreçten geçirecek. AK Parti aday adaylığı süreci sonrasında ise aday adayları ile tek tek mülakat yapılacak. AK Parti aday belirleme takvimine göre, Mülakatlar sırasında aday adayları kendi projelerini en detaylı şekilde anlatacak. Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketler de adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak. AK Parti’de genel merkez tarafından oluşturulan aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de il ,ilçelerde halkın nabzı tutulacak. Aday adayların halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. AK Parti, aday adayı olmamış ancak bulundukları bölgede halkın desteğini almış isimlere de belediye başkan adaylığı için teklif götürülebilecek.

Tüm verilerin toplanması sonrasına adaylar konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Taslak programa göre 2017 Aralık ayında belde belediyelerinden başlanarak AK Parti’nin adayları açıklanacak.