Şahin'in makamında yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığında 81 ilin medya il başkanlarının katılımıyla Ankara'da toplandı. Şahin, iki gün süren toplantıda, ''Medya ve AK Parti'' konulu sunum yaptı.

 

Sosyal medyanın bir propaganda ve kampanya mecrası olarak AK Parti tarafından etkin biçimde kullanılması gerektiğine dikkati çeken Şahin, sosyal medya vasıtasıyla Maritues gibi Hint Okyanusu'nun bilinmeyen küçük ada ülkelerinden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selam gönderen takipçiler olduğunu anımsattı.

 

Sosyal medyanın daha çok 15 ile 25 yaş aralığındaki gençler tarafından kullanıldığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

 

''Bu özellik nedeniyle sosyal medya terör örgütü PKK tarafından dağ kadrosuna eleman devşirmek için avlanma sahası olarak etkin bir şekilde kullanılıyor. Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde PKK'nın sosyal medya kadrosuna yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda sosyal medya üzerinden yakınlık kurdukları gençleri dağa çıkarmak için propaganda yapan örgüt üyeleri ele geçirildi.''

 

Şahin, ailelerin sosyal medya konusunda bilinçli olması, çocuklarının sosyal medya aktivitelerini gözlem altında tutması gerektiğinin altını çizdi.

 

15 ile 25 yaş grubu gençlerin ''kandırılmaya en müsait yaş gurupları''nı oluşturduğunu belirten Şahin,''PKK'nın dağ kadrosundaki yaş aralığının neredeyse çocuk yaşlara indiği yönündeki bulguları göz önünde bulundurursak sosyal medyanın PKK'ya dağ kadrosu için nasıl bir fırsat sunduğunu daha iyi anlarız'' ifadelerini kullandı.

 

Açıklamada, Şahin'in bir süre önce sosyal medyadan sorumlu AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği kaydedildi.