AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

İl Başkanın Kemikkıran mesajında “Berat Kandili’nin başta gönül coğrafyamız olmak üzere ülkemizde, İslam aleminde hayrımıza ve kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Berat Kandili nedeniyle yayımlamış olduğu mesajında tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
 
“İslam ademinde beratın hayrımıza vesile olmasını diliyorum”
 
Kemikkıran, “Birlik ve beraberlik içerisinde gönülleri fethederek, ülkemizde, İslam aleminde beratın hayrımıza ve kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum. Sevgili Peygamberimiz (SAV) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiştir. Berat gecesi güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: ‘Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..’ buyurduğunu müjdelemiştir” dedi.
 
“Kandiller af ve şükür vesilesidir”
 
Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Kemikkıran, “Af ve şükür vesilesi olan kandiller, müminler için de manevi bir arınmanın yanında, hayat muhasebesi yapma fırsatı sunan müstesna gecelerdir. Berat Kandili de bu önemli gecelerden biridir. Bu gece yüce Mevla’mızdan beratımızı isteyelim. Sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım. Maneviyat duygularımızı en üst düzeyde yaşayacağımız bu mübarek gecenin; bizleri birlik, dirlik, kardeşlik ve barış içinde yaşamaya ulaştırmasını diliyor, tüm Nevşehir halkımızın ve İslam Âlemi’nin mübarek Berat Kandili’ni kutluyorum” dedi.