AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, açıklamasında; “15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlarda demokrasi nöbetine katılan vatandaşlarımız başta olmak üzere Nevşehir Valimize, Garnizon Komutanımıza, Başsavcımıza ve emniyet güçlerimize, İl Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, hain darbe girişiminden bu zamana kadar yanımızda bulunan Sivil Toplum kuruluşlarındaki, dernek, vakıf ve oda başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine, mahalle muhtarlarımıza, Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimize, Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş arkadaşlarımıza ve diğer siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.Ayrıca bu süreçte bizim yanımızda gibi görünüp aslında bizden olmayanlar içinde gerekli hukuki işlemi başlatacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu uğurda şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Biz 27 gün boyunca meydanlarda bir olduk iri olduk  ve vatan hainlerine karşı diri olduk” dedi.
Tanrıver; “Milletin ruhu ile hareket eden, milletin gücünden başka bir güç tanımayan dünya lideri sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın her zaman yanındayız.Ülkemizi bölüp parçalamak isteyen FETÖ hainlerine karşı mücadelesinde ve ülkemizi bir dünya devi yapma yolundaki 2023 hedefinde yanıbaşında olacağız. Kendilerine şahsım ve tüm halkımız adına en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver yaptığı açıklamada, milli iradenin tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik gerçekleştirilen bir grup haininin ortaya koyduğu darbe girişimine karşı büyük Türk Milleti’nin ve Nevşehirli vatandaşlarımızın hainlere gereken  dersi verdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları dolduran Nevşehirlilerin vatan ve millet için neler yapabileceğini meydanlarda gür sesleri ile darbe ve darbecilere ne denli karşı olduğunu bir kez daha sergilediğini söyleyen Tanrıver, 15 Temmuz ‘dan itibaren her gün Diriliş Meydanını dolduran Nevşehirlilerin demokrasi nöbeti ile vatan bekçiliği yaptığını kaydetti.
Tanrıver, darbe girişiminden itibaren her gün meydanları doldurarak, sabahın erken saatlerine kadar şerefli demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti. Tanrıver şöyle konuştu: “ Darbe girişimin yaşanmasının ardından AK Parti il binamıza gelerek bizleri yalnız bırakmayan sonrasında da Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları doldudan kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Diriliş Meydanında, bu büyük milletin ikinci kurtuluş savaşını verdiğine bir kez daha şahit olduk. Diriliş Meydanında bizlere destek veren kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine ve sivil toplum örgütlerinin ilgili ve üyelerine, siyasi kimlik gözetmeksizin Çanakkale ruhu ile yanımızda duran bütün siyasi parti yöneticilerimize en kalbi teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu millet köklü bir millettir. Devleti ile de bölünmez bütündür. Allah’ın izniyle de Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar kalacaktır.” dedi.