AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, “1 Mayıs emeğin, alın terinin ve dayanışmanın günüdür. Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve ülkemizin kalkınmasında büyük katkılar sağlayan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum” dedi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebeti ile bir mesaj yayımlayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver,  Yeni Türkiye mücadelesinde en büyük dayanağın emek ve alın teri olduğunu bu özel günün güçlü ve kalkınmış bir Türkiye için önemli bir adım olduğunu belirtti.
1 Mayısların artık anlamına yaraşır bir şekilde, kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin ve baharın günü olduğunu ifade eden Tanrıver;
“1 Mayıs, dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olup, tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeridir. Bu güne kadar tüm dünyada Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutlanmakta olan 1 Mayıs Ülkemizde de ilk kez AK Parti hükümetinin attığı adımla emek ve dayanışma günü olarak kabul edilmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir. Geçmişte, 1 Mayıs'a damgasını vuran maalesef hep üzücü olaylar olmuştur. Artık bu olumsuzluklara, şiddet görüntülerine son verilmeli, hafızalarımızda yeni bir sayfa açılmalıdır. Bu özel günü bütün çalışanlarımızla beraber hiçbir provokasyona mahal vermeden el ele geçirmeliyiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarımızla, işçi ve işveren kuruluşlarımızla, hükümetimizle, bu acı tecrübelerin tekrarlanmaması için hep beraber, ortak akılla hareket etmeliyiz. Hükümetimizin attığı olumlu adım sadece "1 Mayıs'ın 'resmi tatil' ilan edilmesi" değildir. Demokratikleşmenin, bireysel hak ve özgürlüklerin genişletilmesidir. 1 Mayıslar, insanlarımızı tedirgin eden değil, bahara girerken, insanların eşiyle, çocuğuyla hep beraber bayram havasında kutlayacağı bir gün olarak anılmalıdır. 1 Mayıs, kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin ve baharın günü olmalıdır. Demokrasimizin güçlenmesi, örgütlü toplumun büyümesi için atılan bu adım geleceğimiz için çok önemli tarihî bir adımdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çalışanlarımızın ve işçilerimizin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyor, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının artmasına vesile olacak, huzur dolu nice 1 Mayıslar diliyorum."