AK Parti Avanos İlçe Başkanı Fatma Parmaksız, hakkında çıkan iddiaları hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Parmaksız açıklamasında şunları ifade etti;

Nevşehir CHP Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan Türkiye Büyük Millet Meclise sunduğu 29.01.2021 Tarihli Önerge ile , Kapadokya Alan Yönetimliğince imara aykırılık ve sit alanı olduğu gerekçesi ile Kapadokya Bölgesinde bir çok yerin yıkıldığını, ancak bana ait olan Mandıra ve evin yıkılmadığını, AK Parti  Avanos İlçe Başkanı olduğum için şahsıma bu konuda ayrıcalık tanındığı iddiasında bulunmuştur.

Öncelikle belirtmem gerekir ki hakkında yıkım kararı olduğu iddia edilen evime ilişkin, herhangi bir yıkım kararı bulunmamaktadır ve Sit alanı veya koruma alanı içerisinde değildir. Söz konusu ev benim yıllarca ailem ile birlikte yaşadığım yuvamdır. Yıkım kararı olduğu iddiası tamamen yalan ve iftiradır.

Şahsıma ait olduğu iddia edilen Mandıra ise Sit alanı içerisinde değildir.  Bu nedenle Kapadokya Alan yönetiminin söz konusu yer ile ilgili bir yetkisi bulunmamaktadır. Sayın Faruk Sarıaslan bu hususta ya yanlış bilgilendirilmiş, ya da kasıtlı olarak şahsıma iftira atarak gündem yaratmaya çalışmıştır.

İlgili Yapılar Avanos Ulu ada Mevkiinde bulunmakta olup, sit alanı veya koruma alanında değildir.  Tekrar belirtmek isterim ki hakkında yıkım kararı olduğu iddia edilen ev benim yıllarca ailem ile birlikte yaşadığım evimdir ve hakkında herhangi bir yıkım kararı yoktur. Bu tamamen yalan ve iftiradır.

Bana ait olduğu iddia edilen Mandıraya ilişkin, 200 Metrelik Kızılırmak taşkın alan sınırında kaldığı için idari süreç devam etmektedir. Tüm Avanos halkınca da bilindiği üzere, 200 Metrelik Kızılırmak taşkın alan sınırı düzenlemesi, yıllar boyunca Avanos halkı için devam ede gelen ve Avanos’a zarar veren bir düzenlemedir, ve benim gibi Avanos’ta bir çok kişi için bu düzenleme hak mağduriyetlerine sebep  oluşmuştur ve olmaya devam etmektedir.

Şu anda mevcut Çarşı içinde, 200 metrelik Kızılırmak taşkın alan düzenlemesinden dolayı yıkım kararı olan ve uygulama bekleyen birçok yapı bulunmaktadır.

Sayın Faruk Sarıaslan’ ın belirtmiş olduğu gibi, bana tanınmış bir ayrıcalık söz konusu değildir.

Söz konusu beyan ve iddialar Ak Parti İlçe Başkanı olduğum için şahsıma yönelik atılan iftiralardır. Sayın Milletvekilinin kulaktan dolma bilgiler ile şahsım ve Ak Parti üzerinden gündem yaratmak yerine, Nevşehir ve Avanos’umuzun gerçek sorunları üzerinde çalışmasını ve şahsımdan Özür dilemesini beklemekteyim.

                                                                                              Kamuoyuna Saygılarımla ….

                                                                                           Ak Parti Avanos İlçe Başkanı

                                                                                                    Fatma Parmaksız