AK Parti, bir yıl sonra yapılacak yerel seçimlerle ilgili çalışmalara başladı. İlk toplantı 12 Ocak’ta Büyükşehir Yasası’nın mağduru olduklarını iddia eden belde belediye başkanlarıyla yapılacak.

 

Belediye başkanlığı düşen beldeler dahil, 700 başkan, yerel yönetimler başkanlığının ev sahipliğinde toplanacak. Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel, yerel yönetimlerin öncelikleri ve sorunlarının tespiti için öğretim üyeleri ve bilim adamlarından oluşan bir ekip kurdu. Parti bir yandan anketlerle ‘yeni başkanlarını’ belirlemeye çalışırken, diğer yandan yerel yönetimlere yönelik eksikleri ve sorunları tespit edip, bir yıllık çalışma programını belirleyecek.                            

 

 AK Parti kurmayları yerel yönetimler yol haritasını çiziyor. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, yerel seçimlere yönelik çalışmalarınıza hız verdi. Yerel yönetimler stratejileri ve yol haritası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel başkanlığında, yerel yönetimler başkan yardımcılarından oluşan kurmay heyet ile belirleniyor.

 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel yaptığı önemli açıklamasında şunları ifade etti.

 

 

Gönül almak yeterliliktir

 

Belediyecilik ve yerel yönetimler açısından hizmet etmenin bir gereklilik olduğunu, gönül almanın ise yeterlilik olduğunun altını çizen AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Türel, genel merkezin çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü ve yerel seçimlere yönelik ciddi projelerin masaya yatırıldığını kaydetti. 

 

Büyükşehir Yasası'nın yerel yönetimleri güçlendirdiğini, daha verimli, hızlı hizmetin yapılmasını öngördüğünü söyleyen Türel, belediyelere daha fazla yetki verildiğini ve buna göre de bütçelerinin arttığını anlattı: “Belediye başkanları daha fazla çalışacak. Hizmet yan gelip yatmakla, şarkıyla, türküyle olmuyor, çalışmakla oluyor. Çıkardığımız Büyükşehir Yasası da vatandaşa daha fazla ve verimli hizmeti sunmayı öngörüyor”.

 

Türel ayrıca yerel yönetimlere ilişkin düzenlenen bir yarışmadan söz etti: “AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı 4.Yerel Yönetimler Sempozyumu çerçevesinde bir proje yarışması düzenlenmiştir. Konu Yaşanabilir ve Estetik Şehirler olarak belirlenmiştir. Çağdaş şehircilik ve hizmet siyaseti anlayışının gereği olarak; sosyal bağları güçlü, kültürel hayatı canlı, fiziki yapısı kaliteli, doğal çevreyi koruyan, yerel ekonomiyi destekleyen, her yaş grubunun taleplerini ve ihtiyacını karşılayan, erişebilir şehirlerin oluşmasına katkıda bulunmasını umuyoruz.

 

BELEDİYE TOPLANTISI

12-13 Ocak tarihleri arasında AK Partili 700 belde belediye başkanının katıldığı Kocaeli'nde bir toplantı düzenlenecek. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Yasası'nın uygulamasına ilişkin bilgi verilecek. Kapatılan bazı beldelerin belediye başkanları da toplantıda olacak. AK Parti'nin halen 10 büyükşehir, 35 il, 500 ilçe, 1128 belde belediye başkanı bulunuyor.