Sabah saatlerinde Nevşehir'e gelen Kadın Kolları Genel Merkez heyeti, gazeteciler ve kadın Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geldi. 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca hayata geçirilen “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” projesi kapsamında Nevşehir’deki kadınlar ve STK temsilcileriyle Uçhi̇sar Mi̇llocal Restaurant'ta kahvaltıda bir araya geldi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici'nin katıldığı proğramda kentteki gazeteciler ve kadın STK'ları buluşmasında konuşan Genel Başkan Keşir, ülke üfusunun yarısını oluşturan kadınların, üretimin önemli bir mekanizması olduğunu belirtti.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Keşir, İl il geziyoruz burası 24. ilimiz. Bu bağlamda Nevşehir’in tüm kadınlarına bir kapı aralamak için geldiklerini söyledi.

Hayali, umudu ve gelecekle ilgili bir fikri olan, bunu nasıl hayata geçireceğini bulamamış kadınlara ulaşmak istediklerini ifade eden Keşir, “Bu potansiyeli daha nasıl açığa çıkarabiliriz diye buradayız. Bazı kurumlar açıklıyor hibelerini açıklıyor, bakıyoruz o ilde 5 kadın bu desteği kullanmış. Biz istiyoruz ki 55 kadın bu desteklerden yararlansın.” dedi.

AK Parti iktidara geldiğinden bu yana yüzde 13 olan kız çocuklarının üniversiteye gitme oranının yüzde 49’a çıktığını, eğitimde fırsat eşitliğinde önemli bir noktaya gelindiğini anlatan Keşir, yoksullukla mücadele konusunda da kadını girişimci ve işveren olarak iş piyasasına sokmaya odaklandıklarını dile getirdi.

Partilerinin 2002 yılında ilk kurulduğunda seçim beyannamesinde kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi kalın çizgilerle hedef olarak koyduğunu kaydeden Keşir, bu konuda geçmişte hayata geçirdikleri ve 4. Yargı Paketi ile gündeme getirdikleri düzenlemelere dikkati çekti.

Keşir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Nevşehir'de kadın merkezli çalışmalar yürüten STK temsilcileriyle bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunduk. Toplumun her alanında, kadın katılımını artırmak için STK'lar en önemli paydaşlarımız…" dedi.

Ak Parti̇ Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşi̇r, Saat 13:30'da ise Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde "Kadın emeği Türkiye istikbali" programında bi̇r araya gelecek.