AK Parti MKYK Üyesi Emre Çalışkan, CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan'ın Osmanlı Bayrağı'na 'Bez Parçası' sözlerine sert tepki gösterdi.

Ortahisar Kalesi'ndeki 3 hilalli yeşil bayrak için CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan Meclis'te yaptığı Basın açıklamasında: "Nevşehir'den dün akşam kendisini arayanların, "bir haftadır Ortahisar Kalesi'nde Türk bayrağı yerine bu bez parçası duruyor ve şimdiye kadar hiçbir yetkili, görevli müdahale etmedi" dedi.

Çalışkan'dan, Milletvekili Sarıaslan'a Özür çağrısı...

Osmanlı Bayrağı'na 'bez parçası' diyerek hakaret eden Sarıaslan'a twitter üzerinden cevap veren AK Parti MKYK Üyesi Emre Çalışkan: ''3 hilalli yeşil bayrağın Ortahisar Kalesi'ne ne sebeple asıldığını ,amacını tartışalım, anlayalım o ayrı konu.

Siz bayrak için canını veren Nevşehir halkının vekili olarak; 3 kıtaya yayılmış olduğundan dolayı 3 hilalle taçlanan Şanlı Osmanlı Sancağına 'bez parçası' diyemezsiniz! 

Atalarımız düşman devletlerin bayraklarına bile saygı duyarken, siz Ecdadımız Osmanlı'nın Şanlı Bayrağına bile saygı duymayıp 'bez parçası' diyebiliyorsunuz. 

Sizi öncelikle Vekili olduğunuz Aziz Nevşehir Halkından ve Türk Milletinden özür dilemeye davet ediyorum.'' Diyerek çok sert tepkisini dile getirdi.