Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, AK Parti Gençlik Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı  Selman Özboyacı, AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi Mustafa Güneş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Nevşehir Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, belde ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaş topluluğu katıldı.

Oldukça yoğun bir katılımın gözlendiği AK Parti Nevşehir 5. Gençlik Kolları Olağan Kongresi öncesinde divan heyeti oluşturuldu.
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan kongrede daha sonra şanlı Türk Ordusu’nun Afrin’deki  Zeytin Dalı harekâtı için dua edildi ve tüm şehitlere rahmet dilendi.

Kongre, daha sonra  tüm şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.
Kongrenin açılışında konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, kongreye katılanları selamladı ve AK Parti davasına gönül veren gençlerle ,Nevşehir’in ve ülkenin umudu olmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Dolaşmaz,gerçekleştirilecek kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kongrede selamlama konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’da, gerçekleştirilen Afrin harekâtı sırasında şehadete yürüten vatan evlatlarına Allah’dan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milleti’ne baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Yanar ‘ Her şehidimiz  bu şanlı davanın ve vatanımızın tapu senedidir. Devam eden harekâta katılan şanlı ordumuzun tüm mensuplarımızın Allah yar ve yardımcıları olsun.” diye konuştu..

Gerçekleştirilen bu kongre ile bu sürecin finalini yaptıklarını söyleyen Yanar “ Zulüm dolu bir coğrafyaya umut vaat eden bir büyük dünya liderinin gençlik kolları mensupları olarak , sadece ülkemizin değil, tüm İslam dünyasının da umutlarısınız.  ‘Gençlerimize inanıyor ve güveniyorum’ diyen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi birine sahip olduğumuzu asla unutmamalıyız. Sizleri kavganın içerisine çekmek isteyenlere karşı çelik  iradenizle karşı çıkacak güçte olduğunuza yürekten inanıyorum. Sizler hayatınız boyunca sulum ve haksızlığın karşısında olacaksınız. Bugüne kadar Gençlik Kollarında görev alan abilerimize ve kardeşlerimize teşekkür ediyor, göreve yeni seçilecek olan genç kardeşlerimize başarılar diliyorum“ dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de ,Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Afrin harekâtı sırasında şehit olan tüm Mehmetçiklere Cenab-ı Allah’danrahmet,geride bıraktığı aileleri ve tüm Türk Milletine baş sağlığı dileklerini iletti.

Bir zamanlar içerisinde bulunduğumuz Asrın Türk Asrı olacağı söylendiğinde, geçmişte köklü medeniyetler kuran ve bu medeniyetlerle insanlığın ruhunda derin izler bırakanların bunu çok iyi anladığını dile getiren Ünver, bu hedefin gerçekleşmemesi için de dış mihraklarla iç mihrakların sürekli kez gerçekleştirdikleri bir dizi hile ve oyunlarla bunun önüne geçme çabasını sürdürdüklerini kaydetti.

Ünver, önceki gün Afrin’de şehit olan Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın , tim komutanı olan ve aynı saldırıda yaralanarak tedavi altına alınan silah arkadaşına verdiği 10 Ocak 2018 tarihli mektubunda, “Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılı, küfür ve tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur’a söyleyin üzülmesinler kesinlikle”vasiyetini ifade ettiğini hatırlattı. Ünver “ İşte bu Şanlı Mehmetçiğimiz, Yüce Rabbimizin ‘Şüphesiz Kuran-ı Kerim’i biz indirdik, onu da koruyacak biziz’ şeklindeki ifadesi ile adeta ‘Ya rabbi, hayat nizamımız olan Kuran-ı Kerim’i koruyacaklardan biri benim. Ben bu göreve talibim ya rabbi.Ben bu uğurda şehit olmaya hazırım’ dercesine şehadet şerbetini içti. Allah tüm şehitlerimizi cenneti ile şereflendirsin inşallah. Allah,  Türk Ordusunun yar ve yardımcısı olsun.” Dedi
YENİ BİR ÇAĞIN EŞİĞİNDEYİZ
Belediye Başkanı Ünver, tüm dünyanın yeni bir çağın eşiğinde olduğunu da dile getirerek ,” İnanıyorum ki yeni bir çağın eşiğindeyiz.  İnsanı petrol, doğalgaz,altın,elmas gibi gören bir medeniyetten, insana Allah’ın yarattığı bir kul olarak gören, insanın gerçekten önemli olduğunu ortaya koyan bir medeniyet inşallah tüm dünyada ortaya konulacak.  “şeklinde konuştu.
Ünver, AK Parti Gençlik Kolları’nda bu güne kadar görev alanlara teşekkür etti ve bundan sonra görev alacak teşkilat mensuplarına da başarı dileklerinde bulundu.
AFRİN HAREKÂTI,TERÖR BELASININ SONLANDIRILMASI İÇİN
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’ de , Afrin harekâtı sırasında şehit olan tüm Türk Silahlı Kuvvetleri’nin asil vatan evlatlarına  Allah’ dan rahmet, aileleri ve tüm Türk Milleti’ne baş sağlığı diledi.
AK Gençliğin bugüne kadar bu milletin umudu olduğunu bundan sonraki süreçte de yine bu milletin umudu olmayı sürdüreceğini dile getiren Gizligider,  Afrin’e yönelik olarak başlatılan Zeytin Dalı harekâtının 40 yıldan beri bu ülkeye ilişen terör belasının sona erdirilmesi için gerçekleştirildiğini belirterek, gerekirse  bu uğurda  göreve her daim hazır olduğunu kaydetti.
 
 
ALLAH KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZİN YARDIMCISI OLSUN
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’deşehitlerimize Allah’dan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında ‘ Bu harekât, şerefli bayrağımız,milletimiz,dinimiz ve bu ülkemiz için gerçekleştiriliyor. Allah Kahraman Türk Ordusu’nun asil mensuplarının yar ve yardımcısı olsun. Liderimiz tüm dünyaya bir medeniyet öneriyor,Emperyalist ve kapitalistlerin insanlık onurunu hiçe sayan uygulamaları karşısında ,yaratılmışların en şereflisi olan insanın büyük bir erdem içerisinde yaşaması adına ortaya konuluyor bu medeniyet.Yıllar yılı insanı ezen, onu köleleştiren   anlayışa karşı Recep Tayyip Erdoğan başkaldırdı, nşallah bu medeniyet kurulacak ve tüm dünya  insanları da bunu göreceklerdir.” Dedi
Göktürk, Nevşehir’e yönelik hizmetlerde kendilerine büyük destekler sağlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın  gerek şimdi ve gerekse de kabinelerde görev aldığı bakanlık görevlerinde her daim yanlarında olduklarını dile getirdi ve kendisine teşekkür etti.
Gençlerin kendilerinin baş tacı olduğunu ifade eden Göktürk, AK Parti Gençlik Kollarında görev alacak kadrolara başarılar diledi.
BİZE DİZ ÇÖKTÜRTEMEYECEKLER
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK  Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’de Afrin’de şehit olan vatan evlatlarına Allah’dan rahmet, aileleriyle  Türk milletine baş sağlığı dileğinde bulunarak başladığı konuşmasında, kongreye katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a , Nevşehir’e sağlanan hizmetlerde yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti.
Açıkgöz “Cenab-ı Allah, Mehmetçiklerimizin yolunu açık eylesin.Bu harekat Türk Milletinin var olma ve yok olma mücadelesidir. Bizi küçültemeyecekler, bize dik çöktürtemeyecekler ve bu vatanı asla bölemeyeceklerdir. Çanakkale ve İstîklâl Harbi nasıl  önemliise Afrin harekâtının hiçbir farkı yoktur. Allah Ordumuza muzafferiyet ihsan eylesin. Dünya barışının sağlanması, iyiliğin yeniden dünyada tesis edilmesi için bu hareket önemli. Çünkü bu dava sadece bizim değil, tüm mazlumların davası.” dedi.
Açıkgöz, gerçekleştirilen kongrede görev alacak AK gençlik yöneticilerine görevlerinde başarılar diledi.
TÜRKİYE ARTIK BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR
Kongrede daha sonra söz alan AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi Mustafa Güneş’de artık Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte küçük düşünmekten vazgeçtiğini belirterek, her alanda küçük değil, büyük düşünen bir ülke olduğumuzu ortaya koyduklarını dile getirdi.
AK Parti 5. Gençlik Kolları Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Artık Türkiye'yi sınamaktan ve sabrını test etmekten vazgeçin. Türkiye'yi iknaya gelmeyin. Gidin eğittiğiniz donattığınız silah verdiğiniz lojistik destek sağladığınız terör örgütleri ile ilgilenin onlara verdiğinizi silahları toplayın bir daha vermeyin, 'Türkiye’ye karşı terörist eylem yapmayın' deyin." dedi.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulunda konuşan Bozdağ, ABD'li yetkililerin Türkiye'ye ikna için gelmemelerive  terör örgütüne verilen silahların toplanması için çalışma yapmaları gerektiğini söyledi.
Bazı ABD'li askerlerin de teröristlerle fotoğraf çektirdiğini ve bunu paylaştığına dikkati çeken Bozdağ, bu paylaşımların Türkiye'ye aba altından sopa göstermek olduğunu ifade etti.
TÜRKİYEYİ OYALAMAKTAN VAZGEÇİN
Bozdağ daha sonra şöyle devam etti: "Artık Türkiye'yi sınamaktan ve sabrını test etmekten vazgeçin. Türkiye'yi iknaya gelmeyin. Gidin eğittiğiniz, donattığınız, silah verdiğiniz, lojistik destek sağladığınız terör örgütleri ile ilgilenin, onlara verdiğinizi silahları toplayın, bir daha vermeyin, 'Türkiye’ye karşı terörist eylem yapmayın' deyin. Bazı ABD askerleri PYD'li teröristlerle foto paylaşıp açıklama yapıyor. Bunlar bizi tanımıyor, aba altından sopa gösteriyor. Türkiye aba altından da üstünden de sopa gösterilecek bir ülke değildir. Dün de değildi, bugün de değildir, yarın da olmayacaktır. Artık Türkiye'yi oyalamaktan vazgeçin."
TERÖRİSTLERİ SIVAZLAMAKTAN VAZGEÇİN
Bozdağ, terör örgütünün farklı isimlere büründürüldüğüne dikkat çekerek, tabelaların değişmesine rağmen terör unsurlarının kimler olduğunun bilindiğini kaydetti.
.PYD/YPG Terör örgütlerinin tabelasını değiştirip onlara SDG deyip milletin aklı ile alay edilmemesinin gerektiğini dile getiren Bozdağ, kongredeki konuşmasında daha sonra şunları söyledi: “Alem kör, herkes sersem değil. Biz her şeyi biliyoruz. Türkiye'ye verdiğiniz sözleri tutmadınız. Artık verdiğiniz sözleri yerine getirin. Fırat'ın batısına geçmeyecekti, Münbiç'te olmayacaktınız, silah vermeyecektiniz, vermeye devam ettiniz. 5 bin tır silah verdiniz. DEAŞ terör örgütüne kullanmadınız, müttefikiniz olan Türkiye'ye karşı kullandınız, defalarca uyardık. Bu terör örgütünün koruma ve kollama içinde olunmamalıdır. Artık biz Türkiye olarak söze değil yansımalarına bakıyoruz. Artık terör örgütlerinin bölgemizde güçlenmesi ve desteklenmesi uygulamasına son verilmelidir. Silahlar derhal toplanmalı ve yeni silahlar verilmemelidir. Müttefikimiz olan ABD, askerli foto çektirip teröristleri sıvazlayan görüntülerden vazgeçmelidir."
Gerçekleştirilen Kongre’de Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Özdağ’da AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar tarafından hediye takdim edilirken, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Gençlik Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı  SelmanÖzboyacı’ya, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolanmaz’daAK Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi Mustafa Güneş’e anfora takdim etti.