AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.Mehmet Ali Tanrıver'in kongrede yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra başlatılan yeni il başkanını belirleme sürecinin sonuna gelindi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı için toplamda 17 Aday Adayı başvuruda bulundu.
 Bu isimler içerisinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın onayına sunulmak üzere 4 il başkanı adayı belirlendi.
 
Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre bu isimler teker teker adaylık mülakatı için Ankara'ya çağrıldı. AK Parti Nevşehir İl Başkanı adayının belirlenen bu dört ismin içinden atanacağı öğrenildi.


Yeni İl Başkanı Belirlerken Dikkat Edilen Kriterler ;
 
AK Parti'de İl Başkanlığı için Aday tespitinde dikkat edilen kriterleri 

Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Harun Karaca bu konuda önemli bilgiler verdi; 
 “İl, İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi olacak arkadaşların kesinlikle kamu kuruluşlarında çalışmasını istemiyoruz. Bunlar il ve ilçeler içinde geçerli. Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve Muhtarları kesinlikle ana kademe başkanı, ilçe ve il yönetim kurulu üyesi yapmıyoruz. Bu arkadaşlarımız kendi alanlarında hizmetlerine devam etsinler. Kamuyla ihale ve ticari ilişkileri olanları kesinlikle ana kademe başkanı yapmıyor ve yönetim kurulu üyesi yapmıyoruz. Ticaretine orada devam etsin, hakkıyla almış olduğu bazı işleri kamuoyu farklı yorumluyor. İlçe başkanı oldu il başkanı oldu ihale aldı şeklinde yorumlanabiliyor. Olumsuz bir bakış ve anlayışa sebep oluyor. Kesinlikle bu arkadaşlara biz gerek kongrede gerekse oluşturacağımız yeni teşkilat yapısında görev vermeyeceğiz. Diğer bir konu il ve ilçe başkanları olanlar, yönetim kurulu üyeliğine girecek bütün arkadaşların GBT’lerini sorgulatıyoruz. Yani paralel yapıyla ilgilisi var mı yok mu? Geçmişte bir suça karışmış mı? Bütün bilgileri alıyoruz ve bir de son 6 yılın sosyal medyasını takip ediyoruz. Genel Merkez’de sosyal medyaya bakan özel bir birimimiz var. Burada facebook, twitter hesaplarına bakıyoruz eğer olumsuz bir şey varsa o arkadaşlara da ‘başka arkadaşlarımızla hizmete devam edeceğiz’ diyoruz.” 

AK Parti İl Başkanlığı için,
  1. Hakan Serçe
  2. Emin Fırsatvermez
  3. Mehmet Yücel
  4. M Rauf Yanar
  5. Ersin Doğan
  6. Ali Kemikkıran
  7. Fatih Güneş
  8. Serhat Sonugelen
  9. Edip Avşar
  10. Umut Ergül
  11. Mehmet Yalçın
  12. Gökmen Yamangil
  13. Gürbüz Dinç
  14. Yasin Çelebi
  15. Cumhur Arslan
  16. Cemil Çöloğlu 
  17. Mali Müşavir Murat Çöloğlu AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı adaylığına başvuruda bulundu.
Adayların son değerlendirmelerinin ardından bir kaç güne kadar (En geç önümüzdeki hafta içinde) Yeni İl Başkanın açıklanarak atamasının yapılması bekleniyor.